ПРОЦЕДУРА ЗА ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОД

Доколку во моментот на прием на производот сте утврдиле дека сакате да го замените за друга големина или друг производ од иста или поголема ценовна категорија, ве молиме контактирајте не на телефонски број 02 3055 222 или испратете ни е-mail на адреса online@buzzsneakers.mk. Задолжително е во тој момент да ја имате покрај вас фактурата и да не известите за шифрата на производот и големината што би Ви одговарала.

Потоа, се извршува физичката проверка во кој малопродажен објект е достапна бараната големина, односно бараниот производ, потоа ќе добиете инструкции и објаснување на процесот за замена на големината за соодветна, односно замена на производи за други.

Во моментот на враќање на производите, задолжително е да ги вратите во исправна и неискористена состојба и оригинално неоштетено пакување, при што мора да се приложи и оригинална фискална сметка.

По приемот на производите, ќе се утврди дали е производот исправен и неоштетен. Доколку се утврди дека има неисправност или оштетување по вина на купувачот, ќе се одбие замената и производот ќе биде вратен на купувачот на негов трошок.

Нарачаниот производ, без претходен контакт и договор со операторите во Online продавницата, кој е горе наведен, не може да се менува самоиницијативно во малопродажниот објект на Buzz.

Нарачаниот производ не е можно да се менува доколку е носен.

РОК ЗА ЗАМЕНА

Процедурата за замена на производите може да се побара најдоцна во рок од 15 дена од приемот на производите. Потоа, рокот за замена на големината на производот е 15 дена од моментот на поднесување на барање од страна на купувачот, а по приемот на производот.

ТРОШОЦИ ЗА ИСПОРАКА

Трошоците за замена на производи и пари ги сноси на купувачот, освен во случаеви ако купувачот добие неправилен или погрешен производ.

НАПОМЕНА:

Со потврда на нарачката, со кликнување на копчето ПОТВРДИ, согласни сте со условите за испорака.