RAD KORISNIČKE SLUŽBE

radnim danom 9:00 - 14:00

BESPLATNA ISPORUKA

za narudžbe iznad 200 kn

ROK ISPORUKE

3 do 5 radnih dana

PLAĆANJE NA RATE

do 12 rata bez kamata

R1 račun

potrebno se registrirati kao pravna osoba

Blogger Pick
18.11.2020.

Let's Talk About Paname

Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.

Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šestogodišnje zatvorske kazne kralja funk-a - James Brown-a, te, 1989. godine, desile su se dvije, zaista fantastične stvari.

Prvo, Nike je plasirao svoj četvrti model Air Jordan tenisice. A drugo, rodio se bejbi Lex, koji će, kasnije se ispostavlja, ispred Buzz Crew-a godinama pisati zanimljive blogove i priče o različitim modelima najatraktivnijih tenisica na tržištu.

Popularne „četvorke“ su za dizajnera Tinker Hatfield-a bile veoma težak zadatak. Razlog tome je jednostavan. Pa, trebale su se pojaviti na tržištu poslije „trojki“, ultimativno najpopularnijeg modela Jordanki ikad napravljenih.
Ali Hatfield je pobjednik, baš kao i gospodin čije je tenisice dizajnirao.
Jordan IV je savršeno skockana, bez pretjerane muke (zaključak na osnovu osobne pretpostavke).

Činjenica koja je potkrijepila ovu tvrdnju je Jordanova najuspješnija sezona ikada, baš u ovim tenisicama. Sa nestvarnim prosjekom od 32,5 bodova, 8 skokova i 8 asistencija po utakmici i čuvenim The Shot-om protiv Cavaliers-a, „četvorke“ su nas kupile za sva vremena.

Trideset jednu godinu kasnije četvorke, kao i autor ovog bloga, ispred svog imena kako se podrazumijeva, furaju nadimak retro – Nike Air Jordan 4 Retro BCFC. Sve što je staro (ili mlado) trideset jednu godinu, već nosi epitet oldtajmera. Ali, kako bi  David Creech, podpredsjednik dizajna Jordan Branda rekao, ovdje se radi o „dimenzionalizaciji“, što ću ja protumačiti kao „može biti, a i ne mora značiti sve zavisi iz kojeg ugla „gledaš“.
Nakon što je proširio svoj globalni domet s mnogim drugim sportovima, brand Jordan ulazi i u nogomet. Nakon višegodišnjeg potpisanog ugovora s francuskim Paris Saint-Germain, nogometaši će napokon imati izgovor zašto za boga furaju Jordanke, ali i cijelu Jordan PSG kolekciju.

Gore spomenute četvorke, u svom reizdanju, jedan su od modela tenisica koji su obilježile ovu suradnju.
Air Jordan 4 Retro PSG Paris Saint Germain je u svom novom izdanju izostavio tradicionalne boje i odlučio se za totalno parišku – trula višnja! Okej, oni to zovu malo gospodskije - bordo (franc:Bordeaux).

Pored pariške boje, na tenisici je, na izbačenom gumenom jezičku, smješten i zanimljiv natpis "Paname". Paname je drugo ime za Paris, ili ti slang prezime Pariza, uglavnom poznato samo Parižanima. Bilo kako bilo, na Jordana, Paris i bordo sam se uvijek ložio, pa novim četvorkama, ali i Jordan PSG jakni i duksu iz ove kolekcije nisam mogao odoliti.
Srećom, nekako oko sebe uvijek imam ljude od akcije s vrlo istančanim ukusom, pa mi nije bio problem nagovoriti svog omiljenog brejkera Agatona da napravimo jedan Paname session u sred Beograda. On također nosi duks iz nove Jordan PSG kolekcije.

Lex

Trenutno nema komentara

Slični članci