pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
18.11.2020.

Let's Talk About Paname

Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.

Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šestogodišnje zatvorske kazne kralja funk-a - James Brown-a, te, 1989. godine, desile su se dvije, zaista fantastične stvari.

Prvo, Nike je plasirao svoj četvrti model Air Jordan tenisice. A drugo, rodio se bejbi Lex, koji će, kasnije se ispostavlja, ispred Buzz Crew-a godinama pisati zanimljive blogove i priče o različitim modelima najatraktivnijih tenisica na tržištu.

Popularne „četvorke“ su za dizajnera Tinker Hatfield-a bile veoma težak zadatak. Razlog tome je jednostavan. Pa, trebale su se pojaviti na tržištu poslije „trojki“, ultimativno najpopularnijeg modela Jordanki ikad napravljenih.
Ali Hatfield je pobjednik, baš kao i gospodin čije je tenisice dizajnirao.
Jordan IV je savršeno skockana, bez pretjerane muke (zaključak na osnovu osobne pretpostavke).

Činjenica koja je potkrijepila ovu tvrdnju je Jordanova najuspješnija sezona ikada, baš u ovim tenisicama. Sa nestvarnim prosjekom od 32,5 bodova, 8 skokova i 8 asistencija po utakmici i čuvenim The Shot-om protiv Cavaliers-a, „četvorke“ su nas kupile za sva vremena.

Trideset jednu godinu kasnije četvorke, kao i autor ovog bloga, ispred svog imena kako se podrazumijeva, furaju nadimak retro – Nike Air Jordan 4 Retro BCFC. Sve što je staro (ili mlado) trideset jednu godinu, već nosi epitet oldtajmera. Ali, kako bi  David Creech, podpredsjednik dizajna Jordan Branda rekao, ovdje se radi o „dimenzionalizaciji“, što ću ja protumačiti kao „može biti, a i ne mora značiti sve zavisi iz kojeg ugla „gledaš“.
Nakon što je proširio svoj globalni domet s mnogim drugim sportovima, brand Jordan ulazi i u nogomet. Nakon višegodišnjeg potpisanog ugovora s francuskim Paris Saint-Germain, nogometaši će napokon imati izgovor zašto za boga furaju Jordanke, ali i cijelu Jordan PSG kolekciju.

Gore spomenute četvorke, u svom reizdanju, jedan su od modela tenisica koji su obilježile ovu suradnju.
Air Jordan 4 Retro PSG Paris Saint Germain je u svom novom izdanju izostavio tradicionalne boje i odlučio se za totalno parišku – trula višnja! Okej, oni to zovu malo gospodskije - bordo (franc:Bordeaux).

Pored pariške boje, na tenisici je, na izbačenom gumenom jezičku, smješten i zanimljiv natpis "Paname". Paname je drugo ime za Paris, ili ti slang prezime Pariza, uglavnom poznato samo Parižanima. 



Bilo kako bilo, na Jordana, Paris i bordo sam se uvijek ložio, pa novim četvorkama, ali i Jordan PSG jakni i duksu iz ove kolekcije nisam mogao odoliti.
Srećom, nekako oko sebe uvijek imam ljude od akcije s vrlo istančanim ukusom, pa mi nije bio problem nagovoriti svog omiljenog brejkera Agatona da napravimo jedan Paname session u sred Beograda. On također nosi duks iz nove Jordan PSG kolekcije.

Lex

Slični članci