pon-pet 9:00 - 16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
15.04.2020.

VODIČ KROZ SAMOIZOLACIJU ZA SNEAKERHEADOVE

Sve što možeš napraviti unutar 4 zida za svoju kolekciju

Znaš u kakvim teškim vremenima živimo. Svi smo u istom brodu, pokušavamo isplivati neokrznuti. Teško mi je kao ljubitelju tenisica. Nema više obilazaka lokalnih trgovina, testiranja svakog para, taktilnog doživljavanja materijala i provjeravanja šavova... Ostao nam je samo internet i oni parovi koji nam se nalaze u stanu, ali i to je dosta da preživimo dok čekamo bolja vremena.

Evo što sve možeš i trebaš ako voliš tenisice.

  1. Očisti sve šuze

Kad živiš užurbanim životom - trčiš na posao ili faks pa na piće s prijateljima pa na trening pa na spavanje i rijetko imaš vremena za čistiti šuze. Sad im se stigneš posvetiti. Terapeutski je. Kako ih čistiti? Prije svega pazi na materijal - koža i suede ne reagiraju jednako, morat ćeš malo prokopati Internet. Većinu stvari imaš doma, ali možeš uložiti i u kvalitetno rješenje posvećeno upravo tenisicama kao što je Sneaky ili Crepp, a jedna otopina za čišćenje šuza ima uvjerljivo najdraži mi miris na svijetu. Kad izađeš iz stana nakon što se sve smiri, imat ćeš najfresh parove na raspolaganju.

  1. Organiziraj se

Kutije su ti razbacane? Air Force jedinice su ti u kutiji od Jordan trojki, a Jordan trojke su ti u kutiji od New Balanceica? Sad možeš to dotjerati u red.

Posloži sve kako želiš, ali da ti ima smisla. Oslobodi mjesta za nove šuze u svom ormaru i svom srcu. Ako nešto nisi navukao na stopala više od godine dana - vrijeme je za prodaju ili barem poklanjanje mlađem bratu.Ako se ponosiš svojom kolekcijom, naruči i sastavi neke police da ih izložiš u svom domu, ali budi svjestan da to radiš zbog sebe.

Nijedna cura koju ćeš kasnije možda dovesti doma ne želi slušati o važnosti Jordan 1 modela na čitavu sneaker kulturu, a ako ti se slučajno posreći s curom koja želi slušati o tom - kupuj prsten! Samo kad klekneš da zaprosiš, pazi da ne saviješ šuze.

  1. Obrazuj se

Na Youtubeu imaš hrpu vrhunskih kanala koji te obrazuju po pitanju tenisica. Weartesters, Jacques Slade, Mr. Foamer Simpson su samo neki od njih, a Complex ima emisiju Sneaker Shopping gdje najveće zvijezde idu u kupnju tenisica - od Lil Waynea preko Chris Rocka do Cristiana Ronalda i Neymara.

Ako ti to nije dosta, imaš i masu knjiga na raspolaganju - prije svega Taschenovu The Ultimate Sneaker Book koju je pripremila ekipa iza Sneaker Freakera. Ili možda Where'd You Get Those od Bobitta Garcije, legendarnog radio-voditelja iza Stretch & Bobbito radijske emisije te redovitog posjetitelja njujorških uličnih košarkaških terena koji je među prvima primijetio važnost tenisica u hip hop kulturi.

  1. Neki ulažu u dionice, neki u tenisice

Preprodaja traženih modela je big business, to znaju i golubovi na grani koji žele već godinama traže Dunkice sa slikom bratića Branka na peti.

Umjesto da proučavaš investicijske fondove, dionice i Wall Street, baci oko na StockX i istraži malo o tenisicama. Opako se može zaraditi na ovakvim aktivnostima ako možeš predvidjeti kretanja na tržištu, a sad je prilika. Čak i Alan Vinogradov, njuška iza Sneaker Cona, kaže da je sad vrijeme da kupuješ tenisice jer jednom kad sve ovo završi - cijena nekih tenisica bi mogla eksplodirati. Naravno da se najviše priča o Travis Scott suradnjama, poglavito posljednje Dunkice, te Off-White Jordan petice. Ako ih se dokopaš, čuvaj ih, cijena će im vrtoglavo skočiti. Ili ih samo nosi i neka ti svi zavide.

Iskoristi ovu situaciju i web-shop operiranje prodavaonica da upotpuniš kolekciju, Buzz redovito ima akcije, možeš naći vječne klasike, ali i potpuno nove modele koji će tek postati klasici.

Ostani doma na sigurnom. Bit će prilike za show-offanje kolekcije.

Franjo

 

LINK ZA JACQUES SLADE KANAL https://www.youtube.com/channel/UCZ9l_6_f0PWRYXN5Y7Lcl2A

LINK ZA WEARTESTERS KANAL https://www.youtube.com/channel/UCUAzh982ZbDziKIL8MxGmVA

LINK ZA MR FOAMER SIMPSON KANAL https://www.youtube.com/user/mrFOAMERSIMPSON

LINK ZA SNEAKERSHOPPING

https://www.youtube.com/playlist?list=PLNE967m3_UeS3_p8RV77IgBqVhjOjO49Y

LINK ZA ULTIMATE SNEAKERBOOK https://www.taschen.com/pages/en/catalogue/fashion/all/04688/facts.sneaker_freaker_the_ultimate_sneaker_book.htm

LINK ZA WHERED YOU GET THOSE https://www.bookdepository.com/Whered-You-Get-Those-10th-Anniversary-Edition-New-York-Citys-Sneaker-Culture-Bobbito-Garcia/9780972592086

LINK ZA STOCKX - https://stockx.com

Slični članci