pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
16.01.2019.

Bow down to the CORTEZ institution!

Nike Cortez nisu tenisice, Cortezice su institucija. Prve bombe ikad od meni vrlo dragog Nikea, prvobitno dizajnirane za trčanje no kasnije viđene u svim mogućim sportskim i modnim kombinacijama. Cortezice su bile hit na Olimpijskim igrama 1972. godine pa su tako i stekle globalnu zainteresiranost. Uočile su ih naravno i svjetske face - sportaši, glumci, pjevači što im je zagarantiralo vječnu slavu. Ne bi tenisice imale staying power da nisu bile udobne, na sve dužine staza, ali i savršeno jednostavno dizajnirane. Moguće je i reći da danas Nike ne bi bio ovako velik da nije bilo Cortezica.

Moj prvi osviješteni kontakt s njima bio je sad već daleke 2005. godine kada sam se upisao na break dance koje je tada nosio moj kolega i trener. Dolazim u dvoranu, onaj osjećaj, sve potpuno novo; break, repčuga, Cortezice - ljubav na prvi pogled. I na drugi. I na treći.

Bile su (i još uvijek jesu) ikona street lifestylea i hip hop kulture. 

Zapadna obala, LA spreman ih je raznijeti kroz stratosferu. Uspon LA gangsterskog rapa uvodi Cortez u hip-hop scenu pod imenom "Dopeman's Nikes" iz legendarne rap grupe NWA 1987. godine. Naravno da je onda Cortez pronašao mnogo vjernih sljedbenika među breakdancerima tj. među plesačima općenito. Tada još nije bilo sponzorskih ugovora na sve strane kao danas - ni sa sportašima ni glazbenicima. Jedini način kako si mogao znati da je nešto fresh je ako ih stvarni ljudi oko tebe nose, a Cortezice se nosilo.

Jednostavan dizajn, preudobne, prelagane, savršene za brejk! A i poslije treninga ćeš u njima izgledati dobro - samo ponesi i drugi par Cortezica jer u dvoranu smiješ samo s čistim tenisicama. Nemoj reći da ti nisam rekao.

Buzz on, 

Don Kiki

Slični članci