pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Blogger Pick
25.07.2018.

Exit freedom

Novi Sad. Kao i svake godine u srpnju, ovaj grad postaje centar urbanog zbivanja najpopularnijih izvođača međunarodne glazbene scene i mjesto okupljanja mladih iz cijelog svijeta. Poseban je doživljaj istraživati ovaj grad za vrijeme festivala. Dok sjedimo u jednom od najpopularnijih kafića u gradu, moje prijateljice i ja ne možemo odoljeti, a da ne prokomentiramo ljude oko nas. Za stolom pored nas sjedi grupa Kineza, za šankom vesela ekipa iz Londona pjeva poznate taktove pjesme ‘’You don’t know me” od Jax Jonesa, dok dvije Francuskinje sa zanimanjem pregledavaju kartu znamenitosti Novog Sada.

Pogled mi je skrenula djevojka koja, kao i ja, nosi adidas Deerupt.  Zapitah se što je nju inspiriralo da ih kupi i nosi. Mreža? Je li i ona, kao I ja, zamišljala gradove,  zgrade,  pročelja i u osnovi svega toga - mrežu. To daje apstrakciji nešto prepoznatljivo. I sposobnost da se upoznaju radikalno različiti.

Iako ništa ne znamo o tim ljudima niti o njihovim životima, mi se u njihovom društvu osjećamo sjajno. Znajući da svaki čovjek ima masku prema drugima iza koje skriva svoje pravo lice i životnu priču, nekako nas energija ovog festivala koji ove godine nosi u sebi ime slobode tjera da odbacimo te maske i napokon budemo to što jesmo. Da napokon uživamo u svojoj koži, ali i u drugim ljudima, bez obzira na jezične i kulturne barijere. Moramo priznati da su nam Novosađani svojom ljubaznošću i gostoprimstvom pokazali kako to i ostvariti. Ne postoje riječi kojima bih mogla opisati naš dozivljaj Exita, a nažalost na samom festivalu nije bilo dozvoljeno uhvatiti momente profesionalnim fotićem, tako da ostajete uskraćeni za te fotografije.

Ali to nije ni bitno. Bitno je da odbacite maske koje nosite, izaberete ugodne tenisice DEERUPT u kojima ćete moći cijelu noć biti na nogama i sami stvoriti svoje uspomene na Exit. Dolaze u dvije boje; bijeloj i crnoj s rozim detaljima. Jako su girly i preeeeeudobneee. Sam naziv Deerupt jako je zanimljiv jer dolazi od kombinacije engleskih riječi delight (užitak) i disrupt (poremetiti).

U parku pored našeg hotela pažnju mi je privukla zanimljiva konstrukcija.  Sve je izgrađeno na rešetkama, i kada to shvatite - samo nebo je granica. To je najjednostavniji od svih dizajna građevinskih blokova, a također i najsloženiji. Uzorak koji se može preurediti, oblik koji se može ponovno oblikovati. U obliku slova. Oblikovani oblik. U njemu možete sadržavati sve. Unutar njega možete sadržavati sve. I s njim možete promijeniti sve.

Ooh, na na yeah… Jedva čekam Exit 2019!

 

Love.

Minea

Slični članci