pon-pet 9:00-16:00 sati

za narudžbe iznad 60,00

3 do 5 radnih dana

potrebno se registrirati kao pravna osoba

do 12 rata bez kamata

u roku od 14 dana

besplatno preuzimanje u trgovini

Magazin
02.11.2021.

MY ADVENTUROUS NAPAPIJRI STORY

Zovem se Nemanja Bogdanov i porijeklom sam s polja okićenog i ravnog sjevera. Od malena sam svoj realizam pronalazio u crtanju. U meni je niknuo taj prečesti dječji hobi i nastavio sam crtati cijeli život. Maštu sam njegovao gledajući dokumentarce legendarnog Sir Davida Attenborougha, Raya Mearsa, Brucea Parryja i naravno emisiju "Svijet na dlanu" s mojim dragim Slobodanom Micićem, koji mi je otvorio prozor u svijet i motivirao me da jednog dana krene u avanture. Avanture koje savršeno prate brand NAPAPIJRI.

Kad bih se sveo na dvije osobine, jednu vrlinu i jednu manu, to su strah i znatiželja. Srećom, znatiželja je nadvladala ubod straha i zato sam odlučio otići u dio planete gdje je priroda jasno govori da tamo nisi dobrodošao. Tamo se rodio onaj mali plamenčić, malen i dovoljan da ga ugasi šapat, ali plamen inata koji mi je govorio "Želim ići upravo tamo, samo zato što ne mogu."

Lista želja je bila duga. Vidjeti Japan! Ulan Bator i Mongolija, pustinju Gobi? Naravno, to bi bilo idealno. "Zamislite da se popnete na Olimp?" “Koji je uopće najveći vrh na Balkanu?” Svi smo tu i tamo vodili te besmislene razgovore, nesvjesni da kujemo planove.

Počelo je nasumično. Idemo Transsibirskom željeznicu! Prvo u Bjelorusiju, zatim iz Moskve u Vladivostok, a pa u Japan. Mogli bismo stati u Buryati na povratku, u Ulan-Udeu i sletjeti u Mongoliju. E, ali ovdje je Kina. Kad smo tamo, moramo vidjeti Kineski zid. Ledom okovana planinska kruna koja okružuje Ulan Bator u Mongoliji, zaleđeno Bajkalsko jezero u Rusiji, Sibir kao najstroži učitelj koji ogorčeno kažnjava svaku i najmanju grešku. Puno smo naučili na tom dvomjesečnom putovanju. Vidjeli smo stvari koje naša mašta jednostavno nije dorasla.

Nismo ni stigli kući već smo imali plan. Novi cilj i tako je nakon svakog putovanja.

Na svim mojim putovanjima, jakna je F dio odjeće koju nosim! Uvijek nastojim svoju odjeću učiniti što raznovrsnijom. Kao netko tko previše pati od estetskog doživljaja, ta naizgled mana me spasila i navela na još temeljitije istraživanje. Tada sam otkrio brand NAPAPIJRI.


Znao sam ja već za NAPAPIJRI. Zatekao sam se u trgovini i isprobao jaknu, iskreno skeptično. Htio sam vidjeti hoće li mi lijepo stajala. Koliko bi to dobre fotke ispale, pomislio sam i onda sam odradio svoju malu gimnastičku proceduru koju radim kada isprobavam jakne.

Ne podiže mi se na leđima kad se sagnem, ali ni ne visi na meni. Rukavi su mi taman, ali imam cijeli raspon pokreta ruku, mogu se penjati u njoj. Dobro, kapuljača je modularna pa je mogu nositi i kao šal i kao kapuljaču na kapu ako je jako hladno. Stajao sam u toj jakni i gledao onu slavnu norvešku zastavu i pitao se je li moguće da mi je savršena jakna cijelo vrijeme ispod nosa.

Otišao sam kući brzim tempom, što zahtijeva znatiželju. Morao sam istražiti ovaj brand koji je postao svjetski trend. Je li moguće da je de facto glavni modni detalj ovog popularnog branda zapravo jakna koja će izdržati sve što moram učiniti s njom?

Tada nisam znao, ali sada znam – da. O kako samo DA!

Ako se penjete uz sablasne padine poput Kavkaza ili Vorotanskog klanaca, jakna vam ne smije otežati pomicanje ruku. Ako ništa drugo, mora biti lagana, uz tijelo i pružati puni raspon. Moja NAPAPIJRI Rainforest jakna je bila upravo to. Nisam ni shvaćao koliko je savršeno modularna i svestrana dok nisam iskusio prijetnju koju predstavlja svakome tko se usudi hodati po litici. Poskliznuo sam se kad je vapnenačka stijena odlučila otpasti i poslati me u ponor. Tijelo je već naglasilo gdje će biti modrica, hlače su pokazale gdje bi bile izrezane da je materijal bio malo tanji, ali jakna? Bila je malo prašnjava.

Malo sam čak i htio da se podere negdje. Nešto malo što bih mogao zakrpati. Kao dokaz da je nošena, ali evo, još uvijek ju mogu udobno nositi po gradu. Izgleda isto kako je izgledala kad sam ju kupio. Preživjela je klanac Vorotan, Enguri Klisura, Kavkaz / ledenjak Cheladi, Olympus / Mitikas, Kajmakčalan, Golem Korab, Černobil, ni sam više ne znam što.

Od tog dana, pa evo do sada, jedina opcija kada su jakne u pitanju je NAPAPIJRI. Želio sam da u svom ormaru imam modele za sve sezone! Držim se tog mišljenja do sada, kada je aktualna kolekcija za jesen/zimu. Ne znam koje bih modele prije izdvojio – jesu li to jakne, prsluci, majice s kapuljačom, hlače... Jakne su za mene must, ali nisam mogao odoljeti i drugim jesenskim komadima. Savršeni su za vjetrovite dane, ali i za sve avanture na koje ću tek krenuti.


Bilo ih je mnogo do sada. Mogao bih danima pričati vam o njima. Bit će ih još i u budućnosti. Siguran sam da će me tokom svake od njih, ali i svih drugih avantura, pratiti moje NAPAPIJRI jakne i modeli kojima sam ove jeseni upotpunio svoj ormar.   

Pronađite ih u Buzz trgovinama ili online i odvažite se da zajedno osvojite ovaj svijet.

Nemanja Bogdanov

Slični članci

25.
Apr.
2024.
Magazin
22.
Apr.
2024.
Magazin
D-TJEDAN donosi 10% popusta