05/01 2017.
News

OTPORNOST DO MAKSIMUMA

Prvobitni Air Force model je nastao 1982. godine a dizajnirao ga je Bruce Kilgore. Air Force 1 je prva košarkaška patika sa Nike Air tehnologijom a model je dobio ime po avionu Air Force One koji je u to vrijeme prevozio predsjednika SAD-a.
Neprevaziđeni klasik, simbol američke revolucije kroz hip-hop kulturu devedesetih, opjevan u mnoštvu pjesama je kao i skoro svake godine dobio svoje zimsko izdanje.
Ovaj put Nike je obogatio zimske varijante sa 4 boje: crnom, bijelom, crvenom i maslinasto zelenom. Sve 4 varijante boja imaju gum đon što je suptilno ali dovoljno da ih osvježi i ubije neku monotonost koju inače posjeduju jednobojne patike.

Globalno, proizvođači praveći patike ili čizme za zimu previše pažnje obrate na sami performans patike i često zaborave na dizajn što ih čini jako odbojnim. Nike je kao i obično ispoštovao sve segmente kako prosječnog tako i zahtjevnijeg potrošača.

Gornjište patike sačinjeno je od kože, gume i sintetičkih materijala. Ima oznaku waterproof što znači da je tretirano dodatnim repellentom s ciljem nezadržavanja vode na samoj patici kako bi ostala suha bez obzira na okolnosti.

Prednji dio patike ima izražene male zvjezdice karakteristične za zimske Air Force modele a sistem pertli koji podsjeća na naše drevne „gojzerice“ daje joj tu neupadnu notu čizme.

Uporište patike odnosno đon je ovaj put Lunar verzija koja je upotrijebljena od Air Max do Air Force modela a sve u svrhu veće udobnosti i bolje stabilnosti prilikom kretanja što je naročito bitno u zimskom periodu.

Dno đona prožeto je malim izbočinama poput krampona koje pojačavaju prijanjanje na sve vrste podloge, od čvrste pa do snijega ili leda što omogućava olakšano kretanje.

Ako od patike očekujete da bude dugotrajna, udobna, lagana, otporna na hladnoću, snijeg, kišu a ujedno i iskoristiva za neke laganije varijante kada nisu baš prisutni svi nepogodni uslovi onda je Nike Lunar Force 1 Duckboot pravi izbor za vas.

Pozdrav,

Aldin

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

19.
Jan.
2021.
News
Brendovi koje voliš, siluete o kojima već dugo maštaš, modeli koje „furaju“ najveći svjetski trendseteri – Buzz Sneake...
17.
Jul.
2020.
News
Imaš cool ekipu iz škole koja obožava patike i želi da učestvuje u našoj Back to School kampanji? Prijavite se i otkrijte nam zaš...
16.
Jun.
2020.
News
Dance manija se nastavlja! Nauči nove plesne korake u našim tutorijalima.
string(0) ""
string(0) ""