25/03 2016.
News

DANIJEL KREŠKO - KOLEKCIONAR PATIKA

Osoba koja je najviše uticala na moju ljubav prema patikama i želju da se bavim sakupljanjem patika jeste moja majka. Tokom detinjstva ona se trudila da mi priušti neke od najpopularnijih modela ranih devedesetih. Vjerovatno nije ni slutila da će poslije dvadeset godina patike postati opsesija. Sjećam se da sam kao klinac imao modele koji danas predstvaljaju ikone među patikama i izuzetno su cijenjene u sneaker zajednici cijelog svijeta.

Na žalost, zbog dešavanja na ovim prostorima u jednom dužem periodu nisam uspio dolaziti do patika koje su tada bile aktuelne kao sto je AIR MAX. Do prije par godina bilo je jako teško nabaviti primjerke, bar meni. Međutim, stvari su se promijenile. Rodila se jedna kvalitetna komunikacija sa ljudima preko društvenih mreža, savjetovanja za gdje i kako kupiti modele. U kolekciji trenutno imam nekoliko pari AIR MAX-a koje sam uspio skupiti za svega par mjeseci.

AIR MAX patika kojoj proslavljamo rođendan je kult, način izražavanja... Uz Jordan brend, čiji sam takođe kolekcionar, AIR MAX mi je omiljeni jer kad sam ih prvi put obuo, doživio sam sasvim novo iskustvo nošenja obuće. Prvi model Max-a koji sam imao je ‘’devedesetka’’, a trenutno posjedujem AIR MAX BW PRM Persian Violet koji jako cijenim. Inače u svojoj kolekciji imam oko 40 pari najrazličitijih modela.

Mogu da kažem da sam jako ponosan sto naš grad ima prodavnicu kao sto je BUZZ jer sam za vrlo kratko vrijeme uspio da dođem do AIR MAX modela, pogotovo OG, koje isključivo ovaj shop ima. Nadam se da ću do iduće godine imati kompletnu kolekciju svih kultnih OG izdanja, a možda i po neki CUSTOM model.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

19.
Jan.
2021.
News
Brendovi koje voliš, siluete o kojima već dugo maštaš, modeli koje „furaju“ najveći svjetski trendseteri – Buzz Sneake...
17.
Jul.
2020.
News
Imaš cool ekipu iz škole koja obožava patike i želi da učestvuje u našoj Back to School kampanji? Prijavite se i otkrijte nam zaš...
16.
Jun.
2020.
News
Dance manija se nastavlja! Nauči nove plesne korake u našim tutorijalima.
string(0) ""
string(0) ""