BESPLATNA ISPORUKA

na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

News
21.03.2016.

AIR MAX DAY – godišnjica kultnih patika

U subotu, 26. marta 2016. godine će u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini biti obilježeno dvadesetdevet godina od izlaska prvog modela Nike Air Max patike.

Od početka marta blogovi širom svijeta zanimljivim pričama i podsjećanjima na kultne primjerke odbrojavaju dane do drugog po redu Air Max Day-a. U saradnji sa Buzz shopovima u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru, u subotu će biti izloženi modeli legendarnih AM patika. Posjetioci će moći da uživaju u veoma interesantnoj priči koja ilustruje istoriju ove kultne patike.

U Banjaluci će biti organizovano centralno dešavanje, gdje će pored zanimljive izložbe, biti organizovano i druženje sa ambasadorima Nike Brenda,  Aleksandrom Hršumom, Natašom Petrović i Stefanom Dakićem. Tom prilikom će kolekcionari predstaviti nekoliko najpoznatijih modela, a za sve posjetioce će biti pripremljeni brojni pokloni.

Brojnim poklonima, popustima i druženjima ljubitelja patika u Buzz prodavnicama u Sarajevu, Mostaru i BIjeljini će takođe biti obilježen globalni Air Max Day.

Nike je 1987. godine predstavio Air Max 1, prvu revolucionarnu i potpuno inovativnu patiku. Kreiranjem patike kao sistema jastučića, Nike je postao izvor mogućnosti za dokazivanje, samoizražavanje, stil i što je najvažnije, čiste performanse. Nike Air Max se pojavio kao provokator i revolucionar. Nakon njegove pojave svijet patika više nikada nije ostao isti. 

Dizajner ovog modela, Tinker Hatfield, želio je da Air Max kolekciju izdvoji od ostalih i učini korak naprijed u svijetu sportske mode. Mnogi su smatrali njegovu ideju neobičnom, ali njegov tim nije odustao od prvobitne ideje. On je, inspirisan pariškom arhitekturom, izbacio dio pjene iz središnjeg dijela đona, ubacio vazdušne jastučiće i sve ostalo je istorija. Paleta zanimljivih dizajnerskih boja je privukla veliku pažnju i obezbijedila planetarnu popularnost, pa je tokom posljednjih dvadesetdevet godina Air Max porodica evoluirala sa preko stotinu nezaboravnih kombinacija.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

11.
Jun.
2021.
Shop By Look
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mjesec u kojem zvanično počinje ljeto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedjelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak ljet...
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
02.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao, ekipo! Pravo je vrijeme da vam prenesem utiske o novoj Buzz kolekciji i mojim favoritima uz koje ljetnji vibe itekako počinjem da osjećam . Road trip sa...
26.
May.
2021.
Blogger Pick
Lockdowni i ograničenja su i dalje prisutni. Vremenska prognoza užas; kiša, kiša, kiša. No, nije sve tako sivo, dok čekamo bolja i sunč...
19.
May.
2021.
Blogger Pick
Hej ljudi, U posljednje vrijeme koristim svaki trenutak da budem napolju i uživam u toplim sunčanim danima. Zato sam veoma uzbuđen što polako počinju...