24/02 2021.
Blogger Pick

CHOOSE RETROFUTURISM AND PUMA RS-X MIX

Kad sam počeo plesati, Pume su bile najvažniji brand. Suede model pogotovo. Takav klasik je bilo teško nadmašiti. Mijenjanjem svog stila sam prešao i na neke druge tenisice, ali Puma je ostala jako drag brand mom srcu. I baš zato mi je drago vidjeti kako Puma posljednjih nekoliko godina pobjeđuje. Počelo je s remiksiranjem Suede i Clyde modela i osvajanje modno osvještenih djevojaka, a onda su odlučili skočiti i na trend chunky tenisica i svijetu su dali RS-X, a kasnije i čitav niz RS modela.

Dovoljno je da prošetaš gradom i vidiš šta klinci danas nose. Pumice na svakom drugom koraku.

Zašto se zovu RS? Bazirane su na Puminom Running Systemu osamdesetih i to se vidi. Nema veze koliko godina imaš i jesi li ikad svjedočio vremenima VHS-a, radiokaseta i 8-bitnog Nintenda, ove Pume su vrh.

Izabrao sam RS-X MIX za svoja stopala jer volim ovu aqua zelenu na gotovo svakom modelu. Sviđa mi se što boje ne vrište previše, dovoljno su suptilne za svaku odjevnu kombinaciju, a taj komad zelene je dovoljan da unese malo boje u svaki outfit. 

RS-X MIX se danas predstavljaju kao lifestyle tenisice, ali da se vratimo kroz vrijeme na kraj osamdesetih ili početak devedesetih - ovo bi bez ikakvih problema bila tenisica za trčanje. Sviđa mi se što je Pumina zaštitna traka na bočnoj strani isprekidana kao na početnim modelima, kreativnije mi je od uobičajenih rješenja na koja smo navikli od njemačkog giganta.

Udobne su, bouncy, poliuretanski uložak svakako pomaže tom osjećaju udobnosti, a i bonus je što se osjećam nekako više u njima. Mekani, visoki midsole je tu odradio svoje.

Postale su moje go-to tenisice za izlazak iz kuće, bez obzira koje mi je odredište i bez obzira šta drugo imam na sebi. Neki će me pogledati s neodobravanjem, ali hej - meni je udobno. Živimo u vremenima kad je važno da smo sami sebi okej i treba to prigrliti.

Puma brzo i sigurno okreće stvari. Ozbiljno su ušli i u svijet košarke, imaju neke od najboljih novijih modela za basket, samo moraju naći bolje košarkaše da ih promoviraju jer Kyle Kuzma ne prolazi, bar ne kod mene. Popularni reper J. Cole ih ozbiljno promoviše i diže im ugled i u hip hop kulturi, a znaš koliko to znači za prihvatanje branda u kolektivnoj svijesti. Sljedeći put kad zakoračiš u stvaran svijet, pogledaj što te okružuje. Okružuje te svijet u kojem Puma pobjeđuje.

 

Franjo

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

15.
Apr.
2021.
News
Svaki naš rođendan savršen je povod za sumiranje utisaka, ali ipak ne odustajemo od one Keep on Buzzin’. Ovo je priča o nama.
15.
Apr.
2021.
News
It’s Buzz 6th Birthday! I ove godine ga proslavljamo online i pozivamo te da budeš dio naše rođendanske aktivacije.
14.
Apr.
2021.
News
Brend adidas nastavlja svoju ekološku misiju novom kolekcijom Stan Smith patika čiji je prepoznatljivi dizajn sada dobio još održivije ruho.
14.
Apr.
2021.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da sam vam nedostajala.  Ovoga puta vam se javljam inspirisana, u šarenim bojama, retro fazonu, zahvaljujući novoj PUMA kol...
07.
Apr.
2021.
Blogger Pick
Ćao ljudi, Evo mene ponovo, posle malo dužeg vremena, sa novom Buzz Crew pričom. Povod za to je i više nego dobar, jer sam zajedno sa Aki (sigurno je...
31.
Mar.
2021.
Blogger Pick
Ćao društvo, jedva sam čekala da vam se javim sa novom pričom.   Polako ali sigurno, zima nas napušta iostavlja prostora da se hrabri p...
26.
Mar.
2021.
News
Proslavimo Air Max Day zajedno! Dovoljni su vam 1 par Air Max patika i 3 outfit-a koja će nam najbolje ispričati priču o vama. Budite kreativni, pokažite nam...
26.
Mar.
2021.
News
Nike Air Max je jedina patika na svijetu koja ima svoj praznik. Danas je taj dan i zato proslava Air Max Day-a zvanično može da počne!
24.
Mar.
2021.
News
Nove New Balance 237 patike te prosto vuku da se, svojim street style autfitima, vratiš u sedamdesete. Pogledaj zašto su baš one jedan o...