na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

do 6 mjesečnih rata bez kamate Pogledaj više

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Plati karticom online i preuzmi u BUZZ shopu po tvom izboru

Imamo nova pravila i uslove korišćenja

Blogger Pick
18.11.2020.

Let's Talk About Paname

Pročitaj novu blog priču dobro poznatog člana našeg Buzz Crew-a, Lex-a.

 

Ako zanemarimo raspad Bijelog Dugmeta i početak služenja šestogodišnje zatvorske kazne ćaleta funk-a - James Brown-a, te, 1989. godine, desile su se dvije, zaista fantastične stvari.

Prvo, Nike je plasirao svoj četvrti model Air Jordan patike. A drugo, rodio se bejbi Lex, koji će, kasnije se ispostavlja, ispred Buzz Crew-a godinama pisati zanimljive blogove i priče o različitim modelima najgotivnijih patika na tržištu.

 

Popularne „četvorke“ su za dizajnera Tinker Hatfield-a bile veoma težak zadatak. Razlog tome je jednostavan. Pa, trebalo je da se pojave na tržištu posle „trojki“, ultimativno najpopularnijeg modela Džordanki ikad napravljenih.
Ali Hatfield je pobjednik, baš kao i gospodin čije je patike dizajnirao.
Jordan IV biva savršeno skockana, bez preterane muke (zaključak na osnovu lične pretpostavke).

Činjenica koja je potkrepila ovu tvrdnju je Jordanova najuspješnija sezona ikada, baš u ovim patikama. Sa nestvarnim prosjekom od 32,5 poena, 8 skokova i 8 asistencija po utakmici i čuvenim The Shot-om protiv Cavaliers-a, „četvorke“ su nas kupile za sva vremena.

 

Trideset jednu godinu kasnije četvorke, kao i autor ovog bloga, ispred svog imena podrazumjevano furaju nadimak retro – Nike Air Jordan 4 Retro BCFC. Sve što je staro (ili mlado) trideset jednu godinu, već nosi epitet oldtajmera. Ali, kako bi  David Creech, potpredsednik dizajna Jordan Branda rekao, ovdje se radi o „dimenzionalizaciji“, što ću ja protumačiti kao „može biti, a i ne mora da znači i sve zavisi iz kog ugla gledaš“.
Nakon što je proširio svoj globalni domet sa mnogim drugim sportovima, brend Jordan ulazi i u fudbal. Nakon višegodišnjeg potpisanog ugovora sa francuskim Paris Saint-Germain, fudbaleri će napokon imati izgovor zašto zaboga furaju Džordanke, ali i cijelu Jordan PSG kolekciju.

Gore pomenute četvorke, u svom reizdanju, jedan su od modela patika koji je obilježio ovu saradnju.
Air Jordan 4 Retro PSG Paris Saint Germain je u svom novom izdanju izostavio tradicionalne boje i odlučio se za totalno parišku – trula višnja! Okej, oni to zovu malo gospodskije - bordo (franc:Bordeaux).

Pored pariške boje, na patici je, na isturenom gumenom jezičku, smješten i zanimljiv natpis "Paname". Paname je drugo ime za Paris, iliti slang prezime Pariza, uglavnom poznato samo Parižanima. 



Bilo kako bilo, na Jordana, Paris i bordo sam se uvijek ložio, pa novim četvorkama, ali i Jordan PSG jakni i duksu iz ove kolekcije nisam mogao odoljeti.
Srećom, nekako oko sebe uvijek imam ljude od akcije sa vrlo istančanim ukusom, pa mi nije bio problem da nagovorim svog omiljenog brejkera Agatona da napravimo jedan Paname session u sred Beograda. On takođe nosi duks iz nove Jordan PSG kolekcije.

 

Lex

Slični članci