25/07 2019.
Blogger Pick

Like a Slav superstar

Ćao ljudi, AdnanBro se javlja sa još jednom pričom! Polako se navikavam na pisanje blogova. Iako sam često u kontaktu sa digitalnim svijetom i društvenim mrežama, nikada ranije nisam bio u prilici da ih pišem. Moram reći hvala BUZZ-u na prilici da se oprobam i u ovome. Nadam se da ćete izvući po koju zanimljivu informaciju.

Vreli dani su nam stigli zajedno sa vrelim adidas modelima! Like a Slav uvijek sam bio adidas lik. Nikad se nisam previše dvoumio u izboru patika – to "adidas" bi uvijek presudilo. Tako sam za ovo ljeto odabrao Adidas Superstar, model koji sam često viđao u društvu, ali ih nikada nisam imao.

 

Bilo mi je zanimljivo saznanje da je ovaj model prvobitno dizajniran za košarku. Ali zbog unikatnog izgleda mnogi su ih "urbanizovali" i pretočili u svakodnevne, patike za ulicu. Toj urbanizaciji je doprinjela popularna hip-hop grupa Run D.M.C. – ponijeli su ovaj model na koncertu, bez pertli, sa izbačenim jezikom. Potez je postao veoma primjećen i aktuelan, što je grupa iskoristila, pa su kasnije snimili pjesmu po imenu "My Adidas".

Ono što je oduvijek karakterisalo adidas Superstar jeste školjkast prednji dio koji daje retro vajb koji sam uvijek volio kod patika. Školjksti prednji dio je ovaj model učinio ikonom i poznat je kao jedan od najuticajnijih u sneaker kulturi, klasik iz adidas porodice.

 

Proveo sam neko vrijeme u adidas Superstar patikama i, da budem iskren, nisam pogriješio u izboru za ovo ljeto. Prelagane su i idu uz manje-više sve što obučete.

Bilo da ste u školi, na poslu, šetnji, trčanju ili basketu – uklopiće se uz svaki stil, a ove fotografije su dobar pokazatelj toga.

Želim vam ugodno i uspješno ljeto, a do sledeće priče imate jedan veliki pozdrav!

 

AdnanBro

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Dođi do vrha i ostani na vrhu! Adidas Sambarose patike ponovo otkrivaju Sambu kao ulične platforme koje su zadržale svoj klasičan fudbalski inspirisan dizajn...
13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
string(0) ""
string(0) ""