18/07 2018.
Blogger Pick

ADIDAS SAMBA – All time clasic

Adidas Samba model nije patika za jednu sezonu, one su ljepše i bolje što su starije – kao dobro vino. Dok sam bio mali i nisam mogao sam birati stvari, adidas modeli su bili birani za mene. Danas, modeli koji su temeljeni na klasičnom dizajnu, definitivno su jedan od meni najdražih adidas modela.

Bezvremenski klasik, savršeni retro dizajn i izrada od čvrstih materijala, a opet udobne. Nema bolje kombinacije.

Stvorene su 1950. godine s idejom da poboljšaju igru malog fudbala. Brzina kojom su se proširile po svijetu nije se mogla predvidjeti. Danas su jedan od kultnih modela i sastavni dio u kolekcijama pravih sneaker fanova, a prodate su u više od 35 miliona primjeraka i time nose titulu najprodavanijeg adidas modela. Adidas Samba model je temeljen na toj istorijskoj kolekciji.

Meni služe za razne stvari, a bile su mi vjerni suputnik od Irana preko Indije pa sve do Južne Amerike. Puno su prošetale, a išle su i na plažu i na planinu, na vožnju motorom, jahanje kamile, duge šetnje po gradu i na plesni podijum.

Adidas Samba patike rađene su od izdžljivog materijala, kože i gume, osiguravaju udobnost potrebnu za sve koji svoj život provode u patikama. Ono što sam ja primjetio je da se u kratkom vremenu prilagođavaju obliku stopala.

Zašto ja obožavam Adidas Samba? Nikada, ali nikada me nisu iznevjerile, a vjerujte mi testirao sam im granice izdržljivosti. U njima se osjećam ugodno i opušteno. Tačno ono šta od patike i očekujem.

Definitivno patike za ljude koji misle drugačije i koji furaju svoj stil!

 

Pozdrav,

Boris Bare

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Dođi do vrha i ostani na vrhu! Adidas Sambarose patike ponovo otkrivaju Sambu kao ulične platforme koje su zadržale svoj klasičan fudbalski inspirisan dizajn...
13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
string(0) ""
string(0) ""