15/08 2016.
Blogger Pick

Legendarni Force

Nike Air Force 1 predstavljena je 1982. godine i bila je prva košarkaška tenisica koja je istaknula Nike Air tehnologiju. Preko tvrdih drvenih površina, asfalta, pa sve do jezgre hip-hop kulture, Nike Air Force 1 tenisice su napravile revoluciju u košarci, te stekle ogromnu popularnost diljem svijeta.

Nike Air Force 1 su orginalno bile smatrane favoriziranim tenisicama mladosti iz centra grada, pogotovo u Harlem-u, New York-u, pa im je i ulični naziv bio ˝Uptowns˝. Reper Nelly  i njegova skupina, St. Lunatics sudjelovali su u pjesmi iz 2002. godine, pod nazivom ˝Air Force Ones˝ koja je upravo bila o ovim tenisicama. Također ove tenisice su fokus u pjesmi Classic (Better Then I´ve Ever Been) nominiranoj za Grammy 2007. godine, a pjesma je nastala u suradnji Kanye West-a, Nas-a, Rakim-a i KRS-One-a i producenta DJ Premier-a.

Danas, Air Force 1 tenisice su ostale vjerne svojim korijenima s mekanim, elastičnim jastučićima, te masivnim središnjim dijelom đona, dok Nike Air tehnologija postaje ikonom po statusu tenisica.

U proteklih 30. godina dizajnirano je preko 2000 različitih Force modela, a AF1 model koji vidite na meni je jedan od poslednjih izbačenih, meni omiljenih LOW modela. Moram priznati da su jako udobne i njihov sklad boja mi savršeno odgovara, jer obožavam bijelu i crvenu kombinaciju, a to su mi ujedno i dvije najdraže boje.

Zato požurite u najbližu poslovnicu Buzz-a i izaberite sebi najdraži model Air Force 1 tenisica i upravo s tim potezom uđite u povijest ovih mega popularnih tenisica.

Do sljedećeg puta, CYA!

BeeZoo

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
16.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Zdravo ljudi, Antonia ovde!   Drago mi je da sam ponovo sa vama. Ovog puta želim da zajedno riješimo jednu od mojih dilema. Za ovaj blog odabr...
string(0) ""
string(0) ""