15/08 2016.
Blogger Pick

Legendarni Force

Nike Air Force 1 predstavljena je 1982. godine i bila je prva košarkaška tenisica koja je istaknula Nike Air tehnologiju. Preko tvrdih drvenih površina, asfalta, pa sve do jezgre hip-hop kulture, Nike Air Force 1 tenisice su napravile revoluciju u košarci, te stekle ogromnu popularnost diljem svijeta.

Nike Air Force 1 su orginalno bile smatrane favoriziranim tenisicama mladosti iz centra grada, pogotovo u Harlem-u, New York-u, pa im je i ulični naziv bio ˝Uptowns˝. Reper Nelly  i njegova skupina, St. Lunatics sudjelovali su u pjesmi iz 2002. godine, pod nazivom ˝Air Force Ones˝ koja je upravo bila o ovim tenisicama. Također ove tenisice su fokus u pjesmi Classic (Better Then I´ve Ever Been) nominiranoj za Grammy 2007. godine, a pjesma je nastala u suradnji Kanye West-a, Nas-a, Rakim-a i KRS-One-a i producenta DJ Premier-a.

Danas, Air Force 1 tenisice su ostale vjerne svojim korijenima s mekanim, elastičnim jastučićima, te masivnim središnjim dijelom đona, dok Nike Air tehnologija postaje ikonom po statusu tenisica.

U proteklih 30. godina dizajnirano je preko 2000 različitih Force modela, a AF1 model koji vidite na meni je jedan od poslednjih izbačenih, meni omiljenih LOW modela. Moram priznati da su jako udobne i njihov sklad boja mi savršeno odgovara, jer obožavam bijelu i crvenu kombinaciju, a to su mi ujedno i dvije najdraže boje.

Zato požurite u najbližu poslovnicu Buzz-a i izaberite sebi najdraži model Air Force 1 tenisica i upravo s tim potezom uđite u povijest ovih mega popularnih tenisica.

Do sljedećeg puta, CYA!

BeeZoo

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

27.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi! Evo mene opet. Javljam se sada kada je prošao sav haos u kojem smo se iznenada našli. Konačno je sve u redu i tu smo da koloritom i ...
13.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi, nadam se da ste mi dobro u ovom ludom periodu! Ja se dobro držim i prve sedmice sam, kao i velika većina vas, provela  kući u strogoj samoiz...
06.
May.
2020.
Blogger Pick
Evo mene ponovo sa novom pričom, novim omiljenim patikama, ali u nešto drugačijem okruženju. Ako ste, kao i ja, poslednjih mjesec i više dana p...
string(0) ""
string(0) ""