26/07 2016.
Blogger Pick

NIKE AIR PEGASUS OLYMPIC 92

Ove godine se NIKE opet odlučio da uljepša ponudu, te je u čast američkom Olimpijskom timu na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, ponovo uradio reizdanje AIR PEGASUS OLYMPIC  92, neposredno prije Olimpijade 2016. koja će se održati u RIO de JANEIRO-u.

Moram napomenuti da je ovaj model dio OLYMPIC pack-a u koje spadaju i AIR PRESTO koji je predstavljen prvi put 2000. godine u SYDNEY-u, u dvije varijacije materijala, AIR MAX BW takođe u dvije varijacije materijala, a svoje mjesto našao je 1996. u ATALANTI  i naravno AIR PEGASUS o kome ću reći nešto više iz svog ugla.

Češkam se po glavi i razmišljam koliko sam ja ono imao godina kad je ova sjajna silueta izašla u prodaju? Imao sam samo sedam godina i nisam se susreo sa ovom kolor šemom do dana današnjeg. Gledao sam je na raznim sajtovima, nisam imao formirano neko mišljenje o njima do neki dan.

Znam da sam dolazio par puta kod kolega u radnju i pitao je l' stigao, pa nakon par dana opet, je l' stigao?

Znatiželja me pojela, nisam nosio do sada ni jedan PEGASUS. Prilika da ga nosim i to u jednoj mnogo dobroj kolor šemi.

Javljaju mi...Stigao je...Uraaaa!

Uzmem patiku sa police, osmijeh... Onaj najiskreniji...

Patika jednostavna, lagana  podsjeća me na nešto OLD SCHOOL. Fina bijela boja najmekanije PREMIUM kože, MESH na gornjištu bijele boje takođe onog starog kroja, kao i kod nekih prijašnjih modela iz devedesetih godina. Dio bočnog panela sačinjen je od MESH-a ''Midnight Navy'' boje, ogromni SWOOSH ''University Red'' boje. Na jeziku ispisano USA, te dobro poznata ''Track and Field'' fraza, koji se nalaze na zadnjem dijelu patike. Pertle su me takođe oduševile jer jednim vezivanjem mogu da stoje onako kako sam ih svezao. Jednostavno drugačije su od standardnih pertli na koje smo navikli. Forma patike jednostavna baš onako kako ja volim.

Pokupim  patike odem do lokacije na kojoj bih mogao napraviti fotke. Napravim par koraka - to je to. Onaj najfiniji osjecaj lagane i udobne obuće. Nekome ko se bavi poslom kao ja jako je bitno koliko je udobna i kakva je obuća.

Ipak, patika je korištena za trčanje... Mora biti dobra.

Prezadovoljan sam modelom. Ispunio je više od onoga što sam očekivao. Na kraju, topla najiskrenija preporuka za ovaj model, vrijedi ga nositi i imati u kolekciji.

Kreško

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

27.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi! Evo mene opet. Javljam se sada kada je prošao sav haos u kojem smo se iznenada našli. Konačno je sve u redu i tu smo da koloritom i ...
13.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi, nadam se da ste mi dobro u ovom ludom periodu! Ja se dobro držim i prve sedmice sam, kao i velika većina vas, provela  kući u strogoj samoiz...
06.
May.
2020.
Blogger Pick
Evo mene ponovo sa novom pričom, novim omiljenim patikama, ali u nešto drugačijem okruženju. Ako ste, kao i ja, poslednjih mjesec i više dana p...
string(0) ""
string(0) ""