15/07 2016.
Blogger Pick

ČIŠĆENJE I ZAŠTITA PATIKA UZ CREP PROTECT PROIZVODE

Ovaj put vam ne pišem o patikama nego o proizvodima koji neizostavno idu uz njih. Riječ je o odličnom, svjetski poznatom brendu CREP. Kompanija CREP nalazi se u Londonu i jedna je od lidera u proizvodnji sredstava za održavanje i čišćenje obuće.

Za ljubitelje patika kao što sam i sam, odlična vijest je da se CREP proizvodi mogu naći u BUZZ šopovima, a za one koji bi htjeli, a ne znaju kako da im patike budu sređene i čiste, ili kako mi u sneaker kulturi kazemo ''MINT'',  evo nekoliko savjeta od mene:

Priprema patika za pranje – Crep Protect Cure Ultimate

Prije svakog pranja obuće jako je bitno odstraniti prašinu mekanom četkom te sa đona ukloniti kamenčiće koji su se hodanjem zavukli u rupice i šarice.

Sledeći korak je pranje đona tvrđom četkom u mlakoj vodi. Prije pranja patike poželjno je izvaditi pertle, kako biste oprali jezik i sva mjesta koja pertle zaklanjaju.

Pranje patika - Crep Protect Cure Ultimate

U jednu posudu naspite mlaku vodu, potopite CREP četkicu (koja je savršena za svaki materijal jer nije oštra, a opet dobro skida prljavštinu), ocijedite je od viška vode, stavite par kapljica CREP Protect Cure Ultimate tečnosti (iznenađujuće lijepog i blagog mirisa) i trljajte blagim kružnim pokretima u jednom smjeru. Preporučujem pranje dio po dio. Znači oprati dio patike, zatim magičnom krpom posušiti patiku i dalje nastaviti proces pranja dok svaki dio ne bude čist. Za tvrdokornije mrlje trebalo bi da se proces pranja ponovi nekoliko puta. Obuću ni u kakvim uslovima i ma koliko bile zaprljanje ne treba prati u veš mašini.

Sušenje obuće

Nikada ih ne treba sušiti na suncu ili na izvoru toplote kao što su radijatori i peći. Poželjno je ostaviti ih na vjetru i negdje u hladu jer u suprotnom blijede, pogotovo obuća koje je napravljena od SUEDE ili NUBUCK materijala. Postaje tvrda i kabasta, takođe gubi svoju prvobitnu boju a može doći i do odljeplivanja đona ili rubova same obuće.

Zaštita obuće sa CREP PROTECT SPREJOM (impregnacija obuće)

Kada smo završili sa sušenjem patika, vrijeme je da ih zaštitimo na pravi način. CREP Protect sprej ima ulogu zaštite obuće od svih mrlja, vode, masnoća... Dakle ako nas uhvati kiša – patike ostaju suve. Na suvu i čistu obuću koja je spremna za nošenje nanosi se jedan sloj CREP spreja i poželjno je odraditi proces na otvorenom prostoru. Sačekati 10 minuta da se osuši (najbolje na suncu) te ponoviti proces. Iiiii...to je to! Patike su čiste, zaštićene i spremne za nošenje!

Još jedan od super proizvoda su i Crep Protect Wipes - koliko puta vam se desilo da ste obuli čiste patike i krenuli napolje i tek nakon par koraka, nekako ih zaprljali ili uflekali... Za mene je to užasno. Tu nastupaju Crep Protect maramice koje možete da ponesete sa sobom bilo gdje i bilo kada. Čiste patike jako dobro čak i kad niste u prilici da im se temeljno posvetite. Napomena: maramicama ne treba tretirati površine od NUBUCK i SUEDE materijala.

Čuvajte svoje patike, do čitanja!

Kreško

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Dođi do vrha i ostani na vrhu! Adidas Sambarose patike ponovo otkrivaju Sambu kao ulične platforme koje su zadržale svoj klasičan fudbalski inspirisan dizajn...
13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
string(0) ""
string(0) ""