03/06 2016.
Blogger Pick

NIKE AIR PRESTO

Kako u modnom svijetu danas postoji jako tanka linija između onoga što se koristi u sportske svrhe i onoga što se  danas zove streetstyle obuca, NIKE AIR PRESTO postaje globalna opsesija koja slavi svoj 16. rođendan. Vrlo je moguće da će postati još jedna od ikona, i na moju veliku radost, neizostavni dio SNEAKERHEAD kulture.

Svjetlost dana ugledala je prvi put na Olimpijadi u Sidneju 2000. godine. Savršen trenutak, jer su se tu nalazili svi koji koriste ovakvu vrstu obuće i svi oni kojima je sama udobnost i kvalitet od presudnog značaja. Nakon lansiranja na tržište, NIKE AIR PRESTO je predstavljen kao sinonim za majicu te je i dobio nadimak ''T-shirt for your feet'' (majica za vaše noge), kako bi se naglasila univerzalnost i udobnost patike.

Umjesto tradicionalnih numeričkih oznaka za veličinu obuće, NIKE se odlučio da stvari pojednostavi sa oznakama S, M , L i XL i samim tim približi jednostavnost patike. Sem toga, potrudili su se da naprave patiku koja ce pružiti maksimalnu udobnost za prelazak velikih distanci, a da je ne osjećate na nogama. Pružaju, rekao bih, osjećaj bose noge, što se pokazalo nakon mog prvog obuvanja.

Zašto PRESTO?

Odabrao sam ga zato što sam ja osoba koja provodi mnogo vremena na nogama i treba mi nešto što će mi smanjiti napor prilikom hodanja, pružiti stabilnost u koraku, a uz to i prozračnost stopala koja je jako bitna. Mogu slobodno da kažem da su ovo nindža patike. Lagane, udobne, prozračne. Triple Black CW koji sam odabrao mogu da izdvojim jer se lako uklapa uz bilo kakav outfit, te je tako i mogućnost da se patika nosi svaki dan velika.

Za patike su korištene tehnologije kao što su prozračni MESH na gornjištu kako bi obuća disala u toplim danima koji dolaze, kao i AIR UNIT. Zatim tu je i plastično ojačanje kod prstiju kako bi stopalo bilo na svom mjestu i ne bi klizilo naprijed-nazad. Takođe, PHYLON midsole koji je nezamjenjiv, i pored svoje lakoće obezbjeđuje udobnost. Tu je i transparentno crna kombinacija gume i plastike na gornjištu kroz koje idu i pertle. Zadatak je veoma jednostavan - držati stopalo na mjestu i omogućiti da patika prati kretanje stopala. Meni najzanimljiviji detalj je to da je đon koji je inače od gume, ovaj put zamijenjen jednom legurom koja se zove DURALON, na koju su ljudi iz kompanije jako ponosni, jer je to legura koja je nastala reciklažom ostataka materijala.

NIKE AIR PRESTO je prvobitno lansiran u 13 različitih kombinacija boja i svaka od njih je dobila svoj kratki animirani film a na ovom linku pa možete da pogledate mini prezentacije nekih OG colorway-a https://www.youtube.com/watch?v=8VoCF5TMOyo . Nadam se da ćete i vi prepoznati sve što ova patika nudi!

Kreško

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

27.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi! Evo mene opet. Javljam se sada kada je prošao sav haos u kojem smo se iznenada našli. Konačno je sve u redu i tu smo da koloritom i ...
13.
May.
2020.
Blogger Pick
Ćao ljudi, nadam se da ste mi dobro u ovom ludom periodu! Ja se dobro držim i prve sedmice sam, kao i velika većina vas, provela  kući u strogoj samoiz...
06.
May.
2020.
Blogger Pick
Evo mene ponovo sa novom pričom, novim omiljenim patikama, ali u nešto drugačijem okruženju. Ako ste, kao i ja, poslednjih mjesec i više dana p...
string(0) ""
string(0) ""