18/05 2016.
Blogger Pick

AIR JORDAN IV “DUNK FROM ABOVE“

Jordan 4 je još jedan od velemajstorskih dizajna Tinker Hatfield-a, nastao davne 1989. godine, ujedno i prva Jordan patika koja je lansirana na svjetsko trziste. Što se ove ''četvorke'', ovo je jedan od tri modela iz pack-a „DUNK FROM ABOVE“, u kom se još nalaze i Air Jordan 5 Low i Air Jordan 1.

Air Jordan 4 ''Dunk From Above'' je ostao vjeran svom prvencu, tako da sama patika nema mnogo razlika u odnosu na prvobitni model, sem toga da je JUMPMAN logo sada umjesto NIKE logotipa na donjem dijelu đona, na Heel-Tab-u na peti takođe je stavljen JUMPMAN logo kao i u samoj unutrasnjošti patike. Na gornjem dijelu jezika nema promjena , tako da i dalje postoji našiveni kvadratić koji je od tekstila i na kome je svima nama poznati brending FLIGHT. 

Donji i središnji dio jezika sastavljeni su od platna, kao i bočni ventilacioni otvori, kako bi noga prilikom nošenja obuće imala dovoljnu prozračnost. Važno je da napomenem da se preko tog dijela od platna na bočnim panelima i na jeziku nalazi mrežica u bijeloj boji koja kako estetski doprinosi izgledu patike tako ima i ulogu dodatnog ojačanja u držanju stopala.

Od srednjeg ka zadnjem dijelu unutrašnjosti đona postavljena je vazdušna komora (AIR BUBBLE) koja je vidljiva sa obje strane patike i prozirna je. Njen zadatak je vrlo jasan - smanjenje opterećenosti zglobova prilikom aktivnosti, posebno doskoka. Đon čine standardno mekani dio (MIDSOLE) u bijeloj boji, te (OUTSOLE) koji je sačinjen od mekane gume.

Napomenuću da je ovo prvo izdanje u ovoj boji i da je posvećeno Michael Jordan-ovom letu i zakucavanju preko mnogih igrača NBA, te je iz tih razloga upotrebljena bazna plava boja kao simbol nebeskog svoda. Patika je odavno prevazišla namjenu, te ih bez problema možete iskombinovati uz dobar džins, a možete ih kao i ja svakako probati na terenu i zamisliti kako bi to bilo uraditi ''dunk from above“.

Kreško

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Dođi do vrha i ostani na vrhu! Adidas Sambarose patike ponovo otkrivaju Sambu kao ulične platforme koje su zadržale svoj klasičan fudbalski inspirisan dizajn...
13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
string(0) ""
string(0) ""