15/04 2015.
Blogger Pick

AIR MAX 1 ULTRA MOIRE

Prije 28 godina, fenomenalni Nike dizajner, Tinker Hetfild je osmislio novi koncept koji živi već tri decenije.

Nike Air tehnologiju koja postoji od 1979.godine Hetfild je učinio vidljivom kada je dizajnirao prvu patiku sa Air Max đonom i tako zauvijek promjenio dizajn obuće u svijetu sporta.

Priča je počela sa modelom Air Max 1 koji se prvi put pojavio 1987. godine.

Da bi obilježili 28 godina od pojavljivanja prvog Air Max modela, Nike je dizajnirao novu patiku koja se priključila velikoj Air Max porodici.

Air Max 1 Ultra Moire nastao je kao kombinacija modela Air Max 1 i Nike Air Zoom Moire+ iz 2006. godine koja je bila prva Nike+ patika. Patika je značajno fleksibilnija i lakša u odnosu na ostale Air Max modele, zahvaljujući đonu koji je prilagođen patikama za trčanje.

Gornji dio patike urađen je iz jednog dijela sa izlivenim poljima od reflektujućeg 3m materijala. Inspiracija za gornji dio patike došla je sa modela Zoom Moire + tako da je cijelo gornjište patike u sitnim rupicama koje omogućavaju bolju ventilaciju noge.

Nova legura izuzetno je lagana i mekana i do sada je korištena na Free modelima, potrudili su se da otpor svedu na minimum a povećaju savitljivost tako da spolja đon izgleda isto kao regularni Air Max 1 a sa donje strane su praznine kao na Free modelima. Još jedan dodatak na Ultra Moire patikama je prozor sa donje strane patike tako da se vidi Air Max sistem i odozdo. On je zaštićen prozirnom legurom gume koja je korišćena i na Air 180 modelu a istu vrstu gume imamo i na prednjem dijelu đona.

Na Ultra Moire je sve urađeno kako bi patika bila što lakša i udobnija tako da je i uložak ortolite tehnologije koji je izrađen od ortopedske pjene izuzetno lagan i efikasan u formiranju pravilnog gazišta korak naprijed u odnosu na dosadašnje gumirane uloške.

Nike Air Max 1 Ultra Moire spoj tradicije i najnovije tehnologije bilo kao namjenska za bavljenje sportskim aktivnostima ili svakodnevna fashion obuća sigurno će zadovoljiti vaše potrebe.

 

Ostavi komentar

Ostali komentari

 • Petar Galic
  Petar Galic

  Koliko kostaju ove tene air max 1 ultra moire

  08.09.2015. 15:03
 • Petar Galic
  Petar Galic

  Muhsin, cijene variraju u zavisnosti od modela, a možete ih naći u katalogu http://www.buzzsneakers.ba/proizvodi?search=ultra+moire.

  08.09.2015. 18:41

Slični članci

13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
16.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Zdravo ljudi, Antonia ovde!   Drago mi je da sam ponovo sa vama. Ovog puta želim da zajedno riješimo jednu od mojih dilema. Za ovaj blog odabr...
string(0) ""
string(0) ""