01/11 2017.
Blogger Pick

One tatine patike

Prvi blog koji sam ikada pisao za Buzz, a da je bio u vezi sa patikama, bio je posvećen Adidas Gazelama. Naravno, sa razlogom. Pored svih funkcija za koje sam programiran, prije svega sam plesač, pa tek onda koreograf, bloger, biciklista, avanturista, mekani basketaš, tvrdi egoista i šta sve ne.
Kao specifičan plesač, bboying mi je oduvijek najlakše išao uz kombinaciju udobne, lagane i fanki obuće, a savršen sklop sam otkrio na vrijeme, još prije decenijicu i kusur, kada sam tek počinjao da se bavim brejkom. Stari je vazda imao kritike na račun moje obuće u vremenu kada sam sekao sunđere za pranje kola i trpao ih ispod jezika, da “nabudžim” svoje “reperske” gilje. Mislim da mu se posebno nije dopao detalj sa drečavo narandžastim pertlama, ali nemojmo više o mračnim tajnama moje prošlosti. 

Uz komentare: “Kad ćeš da kupiš neke normalne patike?”, do onih “Pogledaj moje, imam ih 7 godina i čitave su”, nije mi bilo druge nego da i sam probam te čuvene tatine patike. Dobro pretpostavljate, uz činjenicu da sa istim dizajnom postoje još od šezdesetih godina nije bilo teško zaključiti da je stari imao baš te Adidas Gazelle. Dobro, možda ne baš te, napravljene 1966, iako nekad izgleda kao da ih je kupio tada sa svoje dvije godine i nije ih mijenjao do danas.

Adidas Gazelle su početkom sedamdesetih na svojim turnejama nosili Mick Jagger i Keith Richards, devedesetih su ih jedno vrijeme isfurali čak i skejteri, a najfanki karakter im je donio Michael Jackson sa svojim afrom frizom i đuskom iz Jackson 5 ere. 

Jay Kay iz Jamiroquai-a je batica koji je takođe prepoznao fanki notu gazelica i od tada ih ne skida. Ljubitelji ovog muzičara vjerovatno znaju koliko je on poznat i po svom bogatom voznom parku, pa ukoliko ste se ikada pitali koje su najbolje patike za vožnju vašeg Ferarija, ne morate dalje da tražite. Ja sam svoje žute Gazelle uklopio uz žuti Ferari Spider. Iz Kinder Surprise-a.

Bilo kako bilo ovog novembra kamufliram stopala sa gazelicama boje jeseni.

Lex

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

20.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Dođi do vrha i ostani na vrhu! Adidas Sambarose patike ponovo otkrivaju Sambu kao ulične platforme koje su zadržale svoj klasičan fudbalski inspirisan dizajn...
13.
Jan.
2021.
Blogger Pick
Hej BUZZ ekipo! Moje ime je Nina Retar i član sam BUZZ Crew-a već više od godinu dana. Ovo je moj prvi blog post i nadam se da će vam donijeti sreću i...
23.
Dec.
2020.
Blogger Pick
Ćao, ekipa! Nadam se da ste se uželjeli mojih priča J Ovoga puta vam predstavljam model patika iz devedesetih, dobro poznati Air Max 90. Kako u tom periodu,...
string(0) ""
string(0) ""