16/08 2016.
Arrivals

NIKE AIR MAX PLUS TN

Nike Air Max PLUS TN Triple Black je model koji se ponavlja nekoliko sezona unazad, do sada rezervisan samo za određene svjetske šopove, a od sada je dio i naše ponude. Model je veoma popularan u Evropi, posebno u Francuskoj i Engleskoj gdje su izdanja ovih modela veoma česta u odnosu na Ameriku gdje je potražnja znatno manja.

Patika za trčanje proizvedena prvi put 1998. godine, ujedinila je Air Max i SkySole sisteme u novu TUNED AIR tehnologiju, prvi put primjenjenu na ovom modelu. Može se reći da model u sebi sadrži elemente i karakteristike svih prethodnika iz running kategorije. Gornjište je samo po sebi vrsta tehnologije Thermoplastic Vinyl Resin (TPVR) exoskeletal mrežasti sintetički materijal, ojačano kožom na stranicama i peti. Na peti patike nalazi se TN logo koji je postao i zaštitni znak i opšteprihvaćen nadimak modela.

Tehnologija đona patike rezervisana je u prednjem dijelu za dobro poznati Air Max sistem koji je u ovom obliku premijeru doživio na modelu Air 95 tri godine ranije, u središnjem dijelu za novu generaciju Torsion Plate sistema koji održava balans, a omogučava nezavisno savijanje i istezanje u središnjem dijelu i TUNED AIR jedinice u peti patike. Sky Sole elementi koji čine Tuned Air su federi izrađeni od različitih tipova gume raspoređeni u Air Max komorama, a njihova funkcija je da obezbijede brzi povrat energije prilikom trčanja dok Air Max ublažava udarac prilikom doskoka i smanjuje opterećenje na zglobove.

Sistem u peti čine tri komore od kojih je unutrašnja najveća, povezana je otvorima sa suprotnom  komorom koja je kroz minimalan otvor povezana sa komorom smještenoj u zadnjem dijelu pete. Na taj način se pritisak u komorama raspoređuje prilikom gaženja i omogućava pravilnu pronaciju u toku aktivnosti.

Iako puna tehnologije, iako zaista može da služi svojoj nameni, patika je ogroman uspijeh doživjela u street kulturi pa nosi i epitet BAD BOY u Air Max porodici. Trend da su Air Max modeli zaštitini znak žestokih momaka ili „tagged as a sneaker worn by people who are either up to no good or about to be“TN je upravo postao predvodnik te kategorije iako to dizajnerima sigurno nije bila namjera. U sneaker kulturi postoji posebna vrsta ljudi koji nose i sakupljaju samo TN.

Na radost velikog dijela populacije, od sada se TN modeli mogu pronaći i u našim šopovima i potrudićemo se da budu dio stalne ponude u svim sezonama.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

27.
Mar.
2019.
Arrivals
Jedan od najpoznatijih brendova iz devedesetih ponovo je „u igri“!
11.
Mar.
2019.
Arrivals
Budite i vi jedinstveni poput neona i novu Champion kolekciju potražite u svim našim šopovima i online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Kada su 1974. godine prvi put lansirane, Converse One Star su istog trenutka pokrenule revoluciju. Bila je to godina u kojoj je autentično, neustra...
string(0) ""
string(0) ""