BESPLATNA ISPORUKA

na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Arrivals
16.08.2016.

NIKE AIR MAX PLUS TN

Nike Air Max PLUS TN Triple Black je model koji se ponavlja nekoliko sezona unazad, do sada rezervisan samo za određene svjetske šopove, a od sada je dio i naše ponude. Model je veoma popularan u Evropi, posebno u Francuskoj i Engleskoj gdje su izdanja ovih modela veoma česta u odnosu na Ameriku gdje je potražnja znatno manja.

Patika za trčanje proizvedena prvi put 1998. godine, ujedinila je Air Max i SkySole sisteme u novu TUNED AIR tehnologiju, prvi put primjenjenu na ovom modelu. Može se reći da model u sebi sadrži elemente i karakteristike svih prethodnika iz running kategorije. Gornjište je samo po sebi vrsta tehnologije Thermoplastic Vinyl Resin (TPVR) exoskeletal mrežasti sintetički materijal, ojačano kožom na stranicama i peti. Na peti patike nalazi se TN logo koji je postao i zaštitni znak i opšteprihvaćen nadimak modela.

Tehnologija đona patike rezervisana je u prednjem dijelu za dobro poznati Air Max sistem koji je u ovom obliku premijeru doživio na modelu Air 95 tri godine ranije, u središnjem dijelu za novu generaciju Torsion Plate sistema koji održava balans, a omogučava nezavisno savijanje i istezanje u središnjem dijelu i TUNED AIR jedinice u peti patike. Sky Sole elementi koji čine Tuned Air su federi izrađeni od različitih tipova gume raspoređeni u Air Max komorama, a njihova funkcija je da obezbijede brzi povrat energije prilikom trčanja dok Air Max ublažava udarac prilikom doskoka i smanjuje opterećenje na zglobove.

Sistem u peti čine tri komore od kojih je unutrašnja najveća, povezana je otvorima sa suprotnom  komorom koja je kroz minimalan otvor povezana sa komorom smještenoj u zadnjem dijelu pete. Na taj način se pritisak u komorama raspoređuje prilikom gaženja i omogućava pravilnu pronaciju u toku aktivnosti.

Iako puna tehnologije, iako zaista može da služi svojoj nameni, patika je ogroman uspijeh doživjela u street kulturi pa nosi i epitet BAD BOY u Air Max porodici. Trend da su Air Max modeli zaštitini znak žestokih momaka ili „tagged as a sneaker worn by people who are either up to no good or about to be“TN je upravo postao predvodnik te kategorije iako to dizajnerima sigurno nije bila namjera. U sneaker kulturi postoji posebna vrsta ljudi koji nose i sakupljaju samo TN.

Na radost velikog dijela populacije, od sada se TN modeli mogu pronaći i u našim šopovima i potrudićemo se da budu dio stalne ponude u svim sezonama.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

17.
Jun.
2021.
News
Nova kolekcija Buzz majica stigla je u naše šopove. Otkrivamo ti trendi modele koji će obilježiti ovu sezonu.
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mjesec u kojem zvanično počinje ljeto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedjelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak ljet...
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
02.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao, ekipo! Pravo je vrijeme da vam prenesem utiske o novoj Buzz kolekciji i mojim favoritima uz koje ljetnji vibe itekako počinjem da osjećam . Road trip sa...