BESPLATNA ISPORUKA

na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Arrivals
22.01.2016.

NIKE AIR MAX 90 ULTRA ESSENTIAL INFRARED

Ultra Essential je najnovije izdanje Nike Air Max 90 modela koji je prvi put proizveden 1990. godine sa zvaničnim nazivom Air Max 3 u orginalnoj boji Hyvent Orange. Brojevi u nazivu dodijeljivani su onim modelima za koje se smatralo da predstavljaju značajniji tehnološki napredak u odnosu na predhodne, pa je tako AM iz 1987. kao prva patika sa vidljivom vazdušnom komorom broj 1, AM Light iz 1988. broj 2 i patika, čije poslednje izdanje sada predstavljamo, Air Max 3.

Tokom godina model je doživio više različitih izdanja i reizdanja orginalnog modela.
Prvo reizdanje desilo se 2002. godine, kada je prvi put upotrebljen naziv Air Max 90 sa nazivom boje MX Orange, a već slijedeće 2003. slijedi naziv koji se kasnije prenio na sve modele sa nazivom boje INFRARED. Infrared je jedna od najpoznatijih Nike boja koja je upotrebljena na gotovo svim proizvodima Nike ponude. O tome koliko je boja postala popularna svjedoči i to da se svi predhodni nazivi apsolutno zanemaruju i Infrared postaje naziv po kom se prepoznaje svaki model koji na sebi ima tu boju.

Nike Air Max 90 Ultra Essential izdanje predstavlja orginalnu siluetu, ali u suštini, radi se o potpuno novoj patici koja izgledom nosi sve elemente izvornog modela.
Gornjište patike izrađeno je iz jednog dijela, od mrežastog prozračnog materijala preko kog su izlivena gumena polja koja rasporedom boja čine elemente orginalnog modela.
Đon patike izrađen je od znatno mekše legure gume sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike. Sa donje strane đona nalaze se praznine, kao kod free run modela, što ovaj model čini i lakšim i fleksibilnijim.
U zadnjem dijelu đona nalazi se vazdušna komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
Još jedan element koji doprinosi dodatnoj udobnosti je i uložak patike izrađen od ortopedske pjene koji se u potpunosti prilagođava obliku stopala.

Model u ovoj kombinaciji boja kao izvorna OG kombinacija prvog modela među kolekcionarima i ljubiteljima patika zauzima posebno mesto i svrstava se u „must have“ patike koje god izdanje da je u pitanju. Neke od varijanti modela bile su kombinovane sa 360 đonom kao „one time only“ pack iz 2006, zatim kombinacija sa free run đonom „Current“ infrared 2008, „Hyperfuse“ iz 2012, pa i „lunar“ iz 2013. godine. Može se reći da klasična AM90 živi kroz sve periode i prolazi sve faze tehnoloških dostignuća i inovacija tako da će i ovo Ultra Essential izdanje sigurno naći put do svih pravih ljubitelja AM90 Infrared modela.

Više o modelu OVDJE.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

11.
Jun.
2021.
Shop By Look
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mjesec u kojem zvanično počinje ljeto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedjelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak ljet...
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
02.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao, ekipo! Pravo je vrijeme da vam prenesem utiske o novoj Buzz kolekciji i mojim favoritima uz koje ljetnji vibe itekako počinjem da osjećam . Road trip sa...
26.
May.
2021.
Blogger Pick
Lockdowni i ograničenja su i dalje prisutni. Vremenska prognoza užas; kiša, kiša, kiša. No, nije sve tako sivo, dok čekamo bolja i sunč...
19.
May.
2021.
Blogger Pick
Hej ljudi, U posljednje vrijeme koristim svaki trenutak da budem napolju i uživam u toplim sunčanim danima. Zato sam veoma uzbuđen što polako počinju...