BESPLATNA ISPORUKA

na teritoriji BIH za sve porudžbine u vrijednosti preko 99 KM

DVA NAČINA PLAĆANJA

pouzećem i platnim karticama

POZOVITE NAS NA

055/490-400 Svaki radni dan od 9-18h i subotom do 15h

Arrivals
20.04.2015.

ADIDAS SUPERSTAR

RUN DMC! Šta ran di em si? Paaa RUN DMC = Superstar! Nemački proizvođač Adidas, prvi put je izbacio superstar patiku krajem 60ih godina (da dobro ste pročitali) kao patiku za basket, a postaje opštepopularna početkom 80ih, kad i hip hop muzika hvata zalet, a RUN DMC priča o superstarovima u pesmi – My Adidas! Zanimljivo je da je prvo nastala pesma o patikama, pa su tek onda zvaničnici Adidasa kontaktirali grupu za saradnju.

 

 

Prvi put sam se susreo sa superstarovima negde 2002. u Beogradu, i kao veliki fan RUN DMC-a, oma sam ih kaparisao sa nekih 500 dinara, al je ostatak majka isplatila narednog dana. Bio je to crni model sa belim crtama, kojeg sam do iznemoglosti nosio dok nisu popucale kod malog prsta, jer su mi, il preširoke noge, ili su patike nešto uže. Nebitno! Izgledaju bruka! Iz svih uglova! I kad su nove, i kad su baš iznošene, i kad đon požuti. Imaju specifičan ravan đon i to je nekako baš prejako, i taj prepoznatljivi gumeni deo napred. Neko bi reko na prvi pogled neudobne zbog toga, al naprotiv, čak i po kiši mogu lagano da se nose, ne propušta tu gde druge patike popuštaju. Gospoda koju od početka pominjem kao glavne promotere superstara su ih nosili bez pertli, što istina izgleda odlično, ali je malo nepraktično za cvakodnevno nošenje. Ipak, postoje modeli (npr. ultrastar) koji imaju lastišem vezan jezik za unutrašnji đon patike, pa je njih moguće nositi bez pertli.

 

 

Doživele su milion reinkarnacija, superstar, superstar 2, ultrastar, ova godišnjica, ona godišnjica, superstar modeli u saradnji sa raznim kreatorima, muzičkim grupama, star wars modeli, pa onda modeli gde možeš da menjaš boje adidas crta, itd. Postoji i duboki model – pro model, od kojih je zapravo superstar patika i nastala.

 

Modele koje imam u svojoj kolekciji su skroz bele ultrastar iz 2007., crne lakovane jam master jay superstar iz 2008., crne sa belim crtama superstar, skroz bele superstar, bele sa crnim crtama 80s superstar i RUN DMC 80s superstar iz 2013. 

 

SKUBI

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

23.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Ćao društvo! Veoma sam srećna što vam ponovo pišem priču u mnogo opuštenijem, ljetnjem raspoloženju. Kako bih početak leta učini...
17.
Jun.
2021.
News
Nova kolekcija Buzz majica stigla je u naše šopove. Otkrivamo ti trendi modele koji će obilježiti ovu sezonu.
16.
Jun.
2021.
Blogger Pick
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
11.
Jun.
2021.
Shop By Look
09.
Jun.
2021.
Blogger Pick
Jun je mjesec u kojem zvanično počinje ljeto, ali moram priznati da hladni dani zadnjih nedjelja (barem u Rumuniji) nisu od pomoći da ozvaničimo početak ljet...
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look
08.
Jun.
2021.
Shop By Look