Mестоположение: BGR / bg

Връщане и замяна

Връщане и замяна на продукти купени от Buzz:

1. Клиентът има право да откаже получаването на заявената за покупка от него стока, както и да върне същата за замяна в срок от 14 дни, когато тя му е доставена при едно от следните условия:

1.1. Доставената стока явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед.

1.2. Цената, която Клиентът следва да заплати за стоките, не съответства на дължимата цена. Окончателната цената за доставка, се определя в офис на Спиди.

1.3. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката.

Клиентът има право да заяви подмяна на размер или артикул, фигуриращ в първоначалната му поръчка в срок не по-дълъг от 14 дни от датата на получаване на поръчката. В този случай е необходимо да върне пратката:

  •  на адресът от който му е изпратена.

или

  •  да направи подмяна на размер, фигуриращ в първоначалната му поръчка, чрез услугата "Преглед и тест".

2. При несъответствие между заявената за покупка и доставената стока Клиентът има право в срок от 14 дни, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне получените артикули.

Транспортните разходи за връщане и замяна са за сметка на клиента, освен в случаите когато:

  • получената стока явно не съответства на заявената в поръчката;
  •  грешката е настъпила в резултат на наша вина;

2.1. Адресът за връщане на стоките е адресът, от който сте получили вашата поръчка. Връщането се допуска при следните условия:

2.1.1. Заявката за връщане на стоката е подадена писмено на посочения от "Buzz" електронен адрес за кореспонденция, в срок от 14 дни, считано от датата на получаване на поръчката. Заявката трябва да съдържа: трите имена на клиента/титуляра на сметката, телефон за връзка, лична банкова сметка на клиента, на която да бъде възстановена заплатената от клиента сума за стоката.

2.1.2. Стоката е в добър търговски вид, оригинална опаковка, с оригинални етикети, придружена от оригиналните документи, издадени от Buzz – фактура, касов бон, гаранционна карта (ако е била издадена такава) и формуляр за връщане.

2.1.3. Когато връщането на продукт е за сметка на Buzz това става задължително с куриерска фирма СПИДИ, а НЕ с произволно избран куриер от клиента.

2.2. Връщането на артикулите и възстановяването на сумата се допуска при спазени условия от т.2.1.2.

3. Връщане на суми

3.1. Връщане на суми, платени с карта.

  •  При необходимост от връщане на платени с карта суми по договорирани и извършени от нас услуги, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането след попълнен формуляр.

3.2. Връщане на суми, платени с наложен платеж.

  • Връщането на суми, платени с наложен платеж се осъществява в рамките на 14 дни от датата на връщане на поръчката по банков път, според "Общите условия" и "Условията за връщане" на Buzz. За целта е необходимо да попълните в детайли формуляра за връщане, прикачен към вашата поръчка. Изключително важно е да внимавате и да подадете точна банкова сметка! Buzz не може да бъде поставено под отговорност в случай на грешно подадени данни за връщането и забавяне в подаването на всички документи от клиентите и трети страни.

4. Срок за възстановяване на суми платени с карта или наложен платеж.

  • Съгласно разпоредбите на ЗЗП, Buzz възстановява на клиента платената сума в срок до 14 дни от датата, на която клиентът е упражнил правото си на връщане на стоката.
  • Buzz не носи отговорност при попълнени неверни данни по време на регистрация, както и във формулярите за възстановяване на суми, от които може да произтече забавяне на срока за възстановяване или възникване на други неудобства за клиента.
  • Buzz запазва право да отложи възстановяването на плащанията до получаване на стоките обратно или докато не ни представите доказателства, че сте изпратили обратно стоките, в зависимост от това, кое от двете събития е настъпило по-рано.

5. В случай на рекламация съгласно чл. 108 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП) и при изтичането на законоустановения 6-месечен срок от датата на закупуването на рекламираната стока, доказателствената тежест относно наличието, респ. липсата на претендираното несъответствие се носи от потребителя и същото следва да бъде установено по регламентирания в ЗЗП ред, а именно чрез експертиза в лицензирана лаборатория/институт.

string(0) ""
string(0) ""