Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
04.11.2021.

МОЯТА ПРИКЛЮЧЕНСКА ИСТОРИЯ С NAPAPIJRI

Казвам се Nemanja Bogdanov и идвам от полетата на украсения и равнинен север. От ранна възраст открих бягството си в рисуването. Това твърде обичайно детско забавление нарасна в мен и продължих да рисувам през целия си живот. Подхранвах въображението си, като гледах документални филми на легендарния сър Дейвид Атънбъро, Рей Миърс, Брус Пари и разбира се шоуто „Светът на дланта на ръката ти“ със скъпия Слободан Мичич, всички те отвориха прозорец към света и ме мотивираха да се отдам на приключения един ден. Приключения, перфектно последвани от марката NAPAPIJRI.

Ако трябва да сведа себе си до две качества, един е добродетел и един недостатък, те са страх и любопитство. За щастие любопитството победи страха и затова реших да отида в част от планетата, където природата ясно казва, че не си добре дошъл. Този мъничък пламък се роди там, достатъчно мъничък, за да бъде загасен от шепот, но пламъкът на злобата, ми каза „Искам да отида там, само защото не ми е позволено“.

Списъкът с желания беше дълъг. Виж Япония! Улан Батор и Монголия, пустинята Гоби? Разбира се, това би било идеално. „Представете си как се изкачвате на Олимп?“ „Кой е най-високият връх на Балканите?“ Водехме тези почти непоследователни разговори тук-там, без да знаем, че кроим планове.

Започна на случаен принцип. Да вземем Транссибирската железница! Първо до Беларус, след това от Москва до Владивосток, а от там до Япония. А бихме могли да спрем в Бурятия на връщане, в Улан-Уде и да стигнем до Монголия. Но има и Китай точно зад ъгъла. Когато вече сме там, трябва да видим Великата стена. Окована с лед планинска корона, която обгръща Улан Батор в Монголия, замръзналото езеро Байкал в Русия, Сибир като най-строгият учител, който горчиво наказва всяка най-малка грешка. Научихме много за това двумесечно пътуване. Виждали сме неща, на които въображението ни просто не отговаря.

Дори не сме се прибрали; имахме нов план. Нова цел. И така остава след всяко пътуване.

При всичките ми пътувания якето е основната част от дрехите, които нося! Винаги се опитвам да направя дрехите си възможно най-полезни. Може да се каже, че обръщам твърде много внимание на естетическото преживяване, но този привиден недостатък ме спаси и ме доведе до още по-задълбочено изследване. Тогава открих марката NAPAPIJRI.

Вече бях запознат с NAPAPIJRI. Веднъж се озовах в магазин и пробвах яке, честно скептичен тогава. Исках да видя дали ще ми пасне. Колко хубави снимки ще се получат, помислих си. И тогава направих малката си гимнастическа рутина, която правя, когато пробвам якета.

Не се издига на гърба ми, когато се навеждам, но също така не е твърде торбестo Ръкавите са подходящи, но имам пълния обхват на движение с ръцете си и мога да се катеря с него. Е, качулката е модулна, мога да я нося като шал и като качулка, ако е твърде студено. Стоях в това яке и гледах онова известно норвежко знаме и се чудех дали е възможно идеалното яке да е било под носа ми през цялото време.

Тръгнах бързо към дома и бях воден от любопитство, което беше естествено. Трябваше да проуча тази марка, която се превърна в световна тенденция. Възможно ли е де факто основният моден детайл на тази популярна марка да е  всъщност яке, което ще издържи всичко, което правя, докато го нося?

Тогава не знаех, но сега знам - да. О, колко пъти - ДА!

Ако се изкачвате по зловещи склонове като Кавказ или Воротанско дефиле, якето не трябва да ви затруднява да движите ръцете си. Ако не друго, то трябва да е леко, близо до тялото и да осигурява пълен обхват. Моето яке NAPAPIJRI Rainforest беше точно това. Дори не осъзнавах колко перфектно гъвкаво е всъщност, докато не изпитах заплахата да ходя по скала. Подхлъзнах се, когато варовиковата скала падна и почти ме изпрати в бездната. Тялото ми вече намекна къде са синините, панталоните показаха къде ще са порязванията, те бяха по-тънки, но якето? Беше малко прашно.

Даже ми се искаше да се разкъса малко. Нещо малко, което бих могъл да поправя. Като доказателство че е носено, но все още мога лесно да го нося из града. Изглежда така, както изглеждаше, когато го купих. И оцеля в пролома Воротан, дефилето Ингури, Кавказ / ледник Чалаади, Олимп (Митикас), Каймакчалан, Голем Кораб, Чернобил, дори не знам вече какво.

От този ден до сега единствената опция, когато става дума за якета, е NAPAPIJRI. Исках да имам всички сезонни модели в гардероба си! И все още се придържам към това, когато изтече колекцията есен/зима. Не знам кои стилове бих изтъкнал първо - якета, елеци, суитчъри, панталони... Да, якетата са задължителни за мен, но не можах да устоя на други есенни модели. Те са идеални за ветровитите дни, които прекарвам в Нови Сад, но и за всички приключения, в които ми предстои да се впусна.

Досега е имало много. Мога да говоря с теб за тях дни наред. В бъдеще ще има още. И съм сигурен, че по време на всяко едно от тях, както и всички други приключения, моите NAPAPIJRI якета и артикули, с които напълних гардероба си тази есен, ще бъдат мои верни спътници.


Намерете ги в Buzz магазините или онлайн и се осмелете да покорите света в тях.

Nemanja Bogdanov

 

Подобни статии