Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
15.05.2020.

THE LAST DANCE MAGIC: ОБУВКИ, КОИТО MICHAEL JORDAN НОСИ В ПОПУЛЯРНИЯ ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ

Еуфорията около документалната поредица The Last Dance на Netflix не стихва, докато всички очакваме с нетърпение последните два епизода. Отдавна чакахме този документален сериал и още с първото гледане, разбрахме, че историята надминава легендите за спорта.  

Проследявайки кариерата на една от най-големите звезди на спорта Майкъл Джордан и неговите най-близки хора, групата спортисти на световно ниво от Chicago Bulls, The Last Dance ни показа една реалност, която само можехме да си представяме от славните времена на този противоречив, но легендарен отбор. Независимо дали ви харесва, или не, Bulls са алфата и омегата не само в NBA, но и в световния баскетбол. 

Jordan е този, който позволява на снимачен екип да го следва по време на всяка негова стъпка, както и да присъства на неговите тренировки и подготовки с отбора му през сезон 1997/98, и същевременно с това той пази тези записи повече от 20 години. Трябва да признаем, че няма как да бяхме подбрали по-добър момент за появата на The Last Dance.

Докато чакаме последните епизоди на поредицата, която ще стане задължителна за бъдещите поколения, ние си припомняме кецовете, които Майкъл Джордан носи през кариерата си. Днес, някои от тях са се превърнали в незаменима част от поп културата и уличния стил.

Air Jordan XIII

През 1998 MJ печели титлата MVP по време на All Star мача, обут в Air Jordan XIII “Black/True Red-White”. Този модел се превръща в история точно в този момент и се пренася от баскетболното игрище към колекциите на най-запалените колекционери по целия свят.

Едни от най-често забелязаните кецове, които виждаме в първи епизод, са Air Jordan XIII “He Got Game”, които той носи през сезон 1997/98. Този чернобял модел е наречен He Got Game от почитателите на кецове, защото се превръщат в звездата на едноименния филм на Спайк Лий с участието на Дензел Уошингтън.

Червеният цвят следва Майкъл Джордан, докато играе. Затова не е и изненадващо, че по пътя към шестата поредна шампионска титла на NBA, легендарният баскетболист носи Air Jordan XIII “Black/True Red”, моделът, който е в пълен унисон с цветовете на епика на отбора му.

Air Jordan 1

Прескачане в кадрите през различни моменти са част от поредицата и един конкретен близък кадър включва Air Jordan 1. Този модел бележи началото на невероятната кариера на играч, който се ражда веднъж на 100 години, а днес той е най-търсеният модел класика.

С времето Air Jordan 1 се появяват в разнообразни цветове, имат и дамски модел, но едно нещо си остава същото – червеният цвят на оригинала, който е и причината AJ1 да са „забранени“ толкова много пъти в NBA.

Maybe most famous model of Air Jordan 1 sneakers is the black and red, also known as “Bred”. One of today’s most striking sneaker classics once contributed to the magic Michael Jordan demonstrated during NBA Dunk Contest in 1985.

Може би най-известният вариант на модела е комбинацията в черно и червено, още познат като “Bred”. Една от най-страхотните съвременни класики, започва живота си, допринасяйки за магията в играта на MJ, по време на NBA Dunk Contest през 1985.

Converse Pro Leather

Още едно силно завръщане в миналото бележат и моменти, които обръщат внимание на дните на играта в Университета на Северна Каролина. Снимката показва модел Converse Pro Leather, с който MJ бележи победната забивка в шампионата.

Air Jordan VII

През 1992 Майкъл Джордан печели злато на Олимпиадата в Барселона като част от националния отбор, носейки патриотичните Air Jordan VII “White/Midnight Navy-True Red”.

Air Jordan II

До момента, когато MJ започва да носи Air Jordan II, цялата лига е в краката му. Тази снимка от The Last Dance показва младата звезда, който вече е станал NBA All-Star и бъдещо MVP на лигата, обут във втория модел, кръстен на него.

ДА отбележи 50 точки по време на един мач е невероятен подвиг през 1987, а дори и днес се счита са невероятно постижение. Това е начинът, по който MJ печели уважението на новия треньор на Bulls в комбинация с кецовете, които са с него по време на цялото приключение - Air Jordan II “White/Red-Black”.

Air Jordan III

Моделът Air Jordan III “White/Cement” е икона в света на уличната култура, благодарение на привлекателните цветове. MJ ги носи през 1988 по време на NBA Slam Dunk Contest.

Air Jordan IV

Моделът Air Jordan IV “Black/Cement Grey”, MJ носи на краката си, когато прави емблематични удар The Shot.

Air Jordan XII

През сезон 1996/7 в кариерата на Майкъл Джордан се появяват Air Jordan XII “White/Varsity Red-Black”, с които той започва и приключва приключението на петата поредна титла в NBA.

Air Jordan V

Моделът Air Jordan V “White/Black-Fire Red” е популярен, защото MJ отбелязва 69 точки срещу Кливланд през март 1990.

Air Jordan VI

През юни 1991 на баскетболното игрище MJ побеждава детския си герой, носейки Air Jordan VI “Black/Black Infrared” и печели първата си титла. Тази победа бележи началото на доминацията на Chicago Bulls за няколко поредни сезона.

Air Jordan XI Concord

Може би най-популярните кецове на MJ са Air Jordan XI Concord. Тях MJ носи по време на подготовката си за последния си сезон в Чикаго. Снимката от тази сцена ни дава повече детайли – логото на шортите на MJ бележат старта на тоталното господство на бранда на Jordan.

Air Jordan I Dunk Sole Hybrid

Точно както и той обещава, MJ се връща на игрището след контузия с една единствена цел – да изведе отбора си на върха. Не обръщайки внимание на коментари на мениджърите, което се потвърждава и в документалния филм, Джордан създава доста проблеми на противниковия отбор, обут в Air Jordan I Dunk Sole Hybrid.

Трябва да признаем, че това не беше лесна задача. В кариерата на Майкъл Джордан има толкова много знакови моменти, част от които са и кецовете. Истинско предизвикателство беше за нас да обърнем внимание само на някои от тях. А докато чакате последните два епизода от The Last Dance, можете да разгледате наличните Air Jordan модели и не пропускайте възможността да носите магията на MJ и на стоите крака. 

Снимки: nicekicks.com, air.jordan.com, complex.com

Buzz team

Подобни статии