Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
15.04.2020.

SELF-ISOLATION GUIDE FOR SNEAKERHEADS

Всичко, което можете да направите за колекцията си,  докато сте между четири стени

 

Знаете в колко трудни времена се намираме. Всички сме в една лодка и се опитваме да плуваме, да останем невредими. За мен е трудно като почитател на кецовете. Вече не мога да обикалям магазините, да пробвам всяка обувка, да докосвам различните материи и да проверявам шевовете… Оставени сме на силата на на интернета и на тези, с компанията на тези, с които споделяме домовете си, но дори това е достатъчно, за да оцелеем, докато дойдат по-добри времена.

Представям ви моите предложения за това какво можете и трябва да направите, ако обичате кецовете

1. Почистете чифтовете, които не носите често и остават назад в класацията ви

Ежедневието ни са много динамично – тичаме към работа, към университета, бързаме да се срещнем с приятели, за да пийнем по нещо, тренираме и спим само по 7 часа. И рядко намираме време да почистим кецовете, които не носим често. Сега е моментът да се протегнете за тях. Това може да има и терапевтичен ефект. Но как да ги почистите? Първо, обърнете внимание на материалите – кожа и велур реагират по различен начин и вероятно ще се наложи да се поровите в интернет. Макар че повечето ви придобивки са у дома, никога не е лоша идеи да инвестирате в почистващи продукти, предназначени за кецове. И когато излезете от дома си, когато всичко това е приключило, ще сте с най-свежите обувки на улицата.

2. Организация

Кутиите ви разпилени ли са? Моделите Air Force са в кутията на Jordan 3, а Jordan 3 са в кутията на New Balance? Сега е моментът да разчистите.

Направете го, както ви харесва, стига да има смисъл във вашата глава. Направете място за нови придобивки в гардероба и сърцето си. Ако не сте обували нещо повече от година – време да продадете този чифт или да го подарите.

Няма момиче, което ще заведете по-късно у дома, което би искало да слуша за културното значение на Jordan 1 и смисълът в цялата снийкър култура, но ако това все пак се случи и намерите такова – купувайте веднага пръстен! И когато сте паднали на едно коляно, само внимавайте да не повредите кожата на кецовете си.

3. Образовайте се

Имам няколко любими канала в YouTube, които гледам, когато искам повече информация за света на кецовете. Weartesters, Jacques Slade, Mr. Foamer Simpson са само някои от тях, а Complex има шоу за шопинг, в което гостуват най-големите звезди – от Lil Wayne през Chris Rock до Cristiano Ronaldo и Neymar.

Ако това не е достатъчно, разполагате и с много книги - The Ultimate Sneaker Book, създадена от екипа на Sneaker Freaker. Или може би Where'd You Get Those на Bobitt Garcia, легендарният радиоводещ зад радио шоуто Stretch & Bobbito и чест посетител на баскетболните игрища в Ню Йорк, който е един от първите, които осъзнават значението на кецовете в хип-хоп културата.

4. Някои инвестират на борсата, други в кецове

Препродаването на много търсени модели е голям бизнес, това всеки го знае.

Вместо да изучавате финанси, как се търгува на Wall Street, можете да хвърлите един поглед на StockX и да разберете малко повече за кецовете. И можете да спечелите истински пари от подобна дейност, ако можете да предвидите трендовете на пазара. И ако не знаете как, сега е моментът да се научите. Дори и Alan Vinogradov, хрътката зад Sneaker Con, твърди, че сега е моментът да си купите кецовете, защото когато всичко това приключи – цената на някои модели може да избухне. Разбира се, най-одумвани са колаборациите на Travis Scott, най-вече последните Dunks и Off-White Jordan 5. Ако сте сдобиете с тях, пазете ги, тяхната цената ще стигне космоса. Или ги носете и оставете всички да ви завиждат.

 

Възползвайте се от ситуацията и претърсете обстойно интернет, за да запълните колекцията си. Buzz често има различни промоции. Можете да намерите някои безсмъртни класики или чисто нови модели, които ще се превърнат в класики.

 

Останете си вкъщи. По-късно ще имате възможност да се изфукате с колекцията си.

Franjo

Подобни статии