Безплатна доставка за поръчки над 90лв.

Вземи поръчката си от наш магазин

Нашата лоялна програма е факт!

Blogger Pick
18.12.2019.

The NBA season goes with Tea and Spike Lee.

С началото на новия сезон на NBA идва и по-хладното време. Когато носиш кецове цял живот, изниква въпросът какво да обуеш, за да покриеш глезените си, докато си пиеш чая навън. Лично аз не си купувам боти или ботуши, а се спирам на по-обемни и по-високи баскетболни обувки. Но кои да избера за този сезон? Дори и да съм със затворени очи, изборът ми би бил Air Jordan Spizike. Защо? Ще ви разкажа малка история.

 

 

Бях залепил снимка на Джордан на ученическия ми бележник вместо моята снимка, което доведе до разговор с директора. Любовта ми към Джордън беше огромна, но и тази към обувките му също. Всичко, което правеше той, изглеждаше лесно, а когато се появеше на екрана, дори телевизорът изглеждаше по-красив.

 

 

Много обичах тази ера – музиката, спорта, филмите.

Когато бях дете, мислех, че Jordan моделите от 3 до 13 си заслужават вниманието ми. И всичко, което не беше тези модели, не съществуваше. Бях “Hater” хлапе в ранните дни на интернет, които бяха оформили вкусовете ми.

 

 

Единственото изключение, което направих, беше през 2006 година, когато полудях по Spizike, хибрид, който комбинираше някои от любимите ми модели на едно място – като черешката върху сметановия връх върху тортата – истинска оценка за наследството на Spike Lee – топ режисьорът, отговорен за невероятни филми като Do The Right Thing и He Got Game, където Jordan кецовете също играят голяма роля.

Защо Spike Lee и Jordan? Преди милиони години и двамата участват във страхотни реклами, където Spike играе Mars Blackmon, героят с огромни очила, който вдъхновява отчасти и героя на Steve Urkel. Връзката между тях се задълбочава още повече с това, че режисьорът е един от най-големите фенове на New York Knicks, а отборът е един от любимите клиенти на Jordan.

Когато живеем в културата на ремикса, хибридите са доста успешен бизнес, а те са бъдещето (дори не говоря само на Toyota Prius). Моделът Don C's Legacy е перфектен пример за взимането на различни елементи от миналото, въпреки че не може да се мери с Spizike.

 

 

Страхотни материали и качество в изработката, с най-разпознаваемите елементи от различни модели Jordan, леки детайли в черно и лилаво – а на петите двете емблематични лога – на лявата обувка Mars Blackmon, а на дясната логото на продуцентската къща на режисьора 40 Acres and a Mule.

Сезонът ще бъде добър. Защото се сдобих с този модел. Намерих го в магазина Buzz, но вие можете да ги намерите и онлайн.

Franjo Opačak

Подобни статии