Mестоположение: BGR / bg
03/07 2019.
Blogger Pick

When Soles Start to Itch

Преди няколко дни Нанджинг стана най-далечната източна точка, която съм посещавала след залива Халонг. Градът в Източен Китай беше мястото, за което се бях запътила. Както винаги, причината за пътуването ми, бяха танците.

Брейк танците наскоро станаха олимпийски спорт и през 2024 в Париж за първи път в историята моята любима денс дисциплина ще придобие нов и по-спортен облик. Въпреки че никога не ми е харесвало да практикувам спортните елементи на танците, приех поканата на Dance and Sport Association в Сърбия да представям страната. Имах възможност да взема участие и на Световния шампионат, чиято система за оценяване беше организирана като спортна дисциплина. И отново подметките започнаха да ме сърбят.

 

Тъй като наскоро Buzz представи новия модел на добре познатата класика adidas Superstar, тези кецове станаха и логичният ми партньор за това пътуване.

Знаех, че в следващите дни ще ми се наложи да извървя десетки километри, да сменям транспортни средства, и дори да трябваше да избера само един чифт обувки – щяха да са точно тези.

 

Моделът, който излиза за първи път през далечната 1969 година, е популярен във втората ми любимата спортна дисциплина – баскетбола. Карим Абдул-Джабар, човекът, научил Дивак на магията на движението skyhook, който победи Брус Лий, е един от първите играчи, които популяризират този емблематичен дизайн.

Десетилетия по-късно Run-D.M.C. решават да се облекат на сцената по същият начин, по който излизат и на улицата. Комбинацията от тяхната популярност и колаборацията с adidas „циментира“ тези обувки като ултимативния хип-хоп модел. Брейк танцьорите допринасят допълнително за разпознаваемостта на Superstar като обувки за танци – издръжливи, солидни, удобни и супер готини.

 

За мен този модел винаги ще има и сантиментална стойност и ще ми напомня за първите хип-хоп обувки, които съм си купила със спестяванията си в гимназията. Помня, че по онова време беше много модерно да сложиш гъба за черна дъска под езика, а ярките плътни връзки бяха неразделна част от тях и задължителен детайл!

 

Lex

Въведете коментар

Trenutno nema komentara

Подобни статии

23.
Jun.
2020.
Blogger Pick
Здравейте, стоящи си вкъщи момчета и момичета! Наскоро придобитата свобода има по-различен вкус сега, нали? Наспоследък осънавам, че се наслаждавам на малкит...
27.
May.
2020.
Blogger Pick
Здравейте, хора! Пак съм аз! Включвам се сега, когато целият хаос, през който преминахме, приключи. Най-накрая всичко е наред и сме готови да стартираме сез...
string(0) ""
string(0) ""